Sisällön tarjoaa Blogger.

Sissi


Helmikuun alussa meidän kotiin tallusteli Sissi. Sissi on sekalinjainen narttu saksanpaimenkoira. Eli Sissin toinen vanhemmista on näyttelylinjainen ja toinen käyttölinjainen koira. Saksanpaimenkoiran rotumääritelmässä sanotaan rodun luonteesta ja käyttäytymisestä näin: 
"Saksanpaimenkoira on voimakkaasti ohjaajaan ja perheeseen leimautuva rotu. Saksanpaimenkoira on tasapainoinen, lujahermoinen, itsevarma, välinpitämätön ja hyväntahtoinen, silloin kun ei ole olemassa ulkoisia ärsykkeitä. Saksanpaimenkoiralla tulee olla rohkeutta, taistelutahtoa ja kovuutta soveltuakseen ihmisen seuralaiseksi sekä työ- että harrastuskäytössä."
Saksanpaimenkoira ei ole ehkä se ensimmäinen koira kenellekään. Vaikka rotu on helposti koulutettavissa ja on erittäin lojaali rotu, sen kouluttaminen vaatii vahvatahtoisen johtajan ja koulutuksen tulee olla erittäin johdonmukainen. Näyttelylinjaisesta on sanottu, että koira on luonteeltaan pehmeämpi ja helpompi hallita kuin käyttölinjainen. Käyttölinjaisella on enemmän kaikkea. Käyttölinjainen on kova, omaa runsaasti taistelutahtoa, se on itsevarma ja erittäin rohkea. Niinhän sen täytyykin olla! Käyttölinjaiset toimivat poliisin apuna, rajalla sekä muissa tehtävissä. Käyttölinjaiset Saksan ihmeet eivät ole tarkoitettu pelkästään kotikoiriksi. Ne vaativat tekemistä ja jos tekemistä ei ole, ne kyllä keksivät sitä.


Sissistä huomaa hyvin, että on käyttölinjainen. Virtaa on! Sissi on oikea sähikäinen. Sissi kiihtyy nollasta sataan sekunnissa ja on aina valmis toimintaan. Sissi on ihan pennusta asti hakeutunut kontaktiin ja halunnut miellyttää. Sissi on leimautunut meidän perheeseen erittäin hyvin. Koulutus ollaan aloitettu ja puolen vuoden aikana on jotain oppinut. Olemme osallistuneet pentutokoon ja tarkoituksena suorittaa bh-kokeet jossain vaiheessa. Lisäksi Sissin kanssa on käyty nyt kolmissa eri mätsäreissä ja kaikista tullut sijoitus. No, onhan tuo koira mielettömän kaunis. Seuraavana on tähtäimenä Saksanpaimenkoirien päänäyttely Lohjalla ja siellä Sissi osallistuu pentujen katselmukseen.


Tänään meidän rakas-Sissi täytti 6kk, jonka vuoksi päätin esitellä meidän perheen sydäntenmurskaajan. <3


Sissi SuKoKa ry:n 9.5 järjestämässä mätsärissä Klaukkalassa

Sijoitus oli sinisten kehän kolmas


23.5 Sissi osallitui Uudenmaan koirakerhon järjestämään mätsäriin Herttoniemessä
Herttoniemessä Sissi sai palkinnoksi esinahanpuhdistus aineen... :D Sissi kiittää ;)

Sijoitus oli sinisten kehän kolmas sekä junior handler kehässä toinen
24.5 osallistuttiin Jakomäen 5. luokkalaisten järjestämään mätsäriin Tattarisuon täyttömäellä. Sijoistus sinisten kehän toinen sekä lapsi ja koira sarjassa ensimmäinen.

Sissin tulokset ovat varsin hyviä koulutukseen ja ikään nähden. Koulutus on jäänyt hieman vajavaiseksi, kun tällä MäSäMutsilla on kädet täynnä myös S:n ja Teinimonsterin kanssa. :D Mutta kaikesta huolimatta Sissi vaikuttaa erittäin lupaavalle. Jännityksellä odotan Saksanpaimenkoirien päänäyttelyn pentukatselmuksen tuloksia. :D

2 kommenttia

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.