Sisällön tarjoaa Blogger.

Elämäni pullukkana: Ne vihatut legginsit

Minua on pikku hiljaa alkanut riepoo ihmisten kommentointi legginseistä. Maailman typerin kommentti on "Legginsit eivät ole housut" ja sitä saa kuulla usealta leggareiden vihaajalta. Muuta "nasevaa" he eivät ole keksineet sanottavaksi, sillä tuo on ainut lause mitä olen kuullut hoettavan. Eli alkaa olemaan todella kulunutta...

Mutta mitkä ne sitten ovat? Jos nyt sanot, että "pitkät kalsarit tai sukkahousut, niin terve! Ensinnäkin, pitkät kalsarit ja sukkikset ovat myös eriasia keskenään ja niiden käyttötarkoituksetkin ovat erilaiset. Pitkiä kalsareita eikä sukkahousuja voi mielestäni verrata keskenään. Jos, niiden käyttötarkoitus on sama, niin sitten toki. Mutta en ole nähnyt ketään kulkevan pitkissä kalsareissa hame päällään. Jos ymmärrätte pointtini.

No, mitkä sitten ovat housuja? Jos katsotaan verkkokauppoja siellä on kategoria housut, jonka alla on: farkut, legginsit, shortsit, jegginsit, suorat housut, sukkahousut yms. Eli kaikki missä on kaksi lahjetta. Eli tämän luotteloinnin mukaan, kyllä legginsit ovat housut. Eli housut ovat yläkategoria, joka pitää sisällään erilaisia housuja.

Wikipedian mukaan housujen määritelmä on tämä :
"Housut ovat alaraajoja paitsi jalkateriä suojaamaan tarkoitettu vaatekappale. Housujen yläosa on vyötäröllä, kaksiosainen alaosa peittää puolestaan molemmat jalat. Housujen alaosa koostuu kahdesta lahkeesta; molempia jalkoja varten on oma lahje. Housut pysyvät jalassa yleensä vyön tai henkseleiden avulla. Usein housut kiristetään kiinni vetoketjun tai nappien avulla."

Lisäksi wikipedia on listannut seuraavat housuiksi:
 • Alushousuja ("kalsareita") käytetään suojakerroksena ihon ja varsinaisten vaatteiden välillä.
 • Puvunhousut ovat housuosa pukukokonaisuudelle.
 • Shortsit ovat lyhytlahkeiset housut.
 • Hakama, perinteiset japanilaiset housut
 • Farkut ovat erityisestä vahvasta farkkukankaasta tehtyjä housuja.
 • Lederhosen, nahkahousut
 • Sukkahousut
 • Leggingsit
 • Polvihousut

Eli useimpien nettivaatekauppojen sekä wikipedian mukaan legginsit OVAT housut. Tai housujen alakategoria. Eli miksi sitten pitää kiistellä siitä, onko legginsit housut vai ei? Kun ne ihan selkeästi ovat housut, siinä missä sukkahousut, shortsit yms. ovat. Ilmeisesti suurin ongelma on se, että osalla legginsien käyttäjistä on kadonnut ajatus miten legginsejä käytetään. Legginsejähän kuuluisi käyttää tunikoiden kanssa, jotka peittävät takamuksen taikka esim minihameen tai shortsien alla, kun halutaan peittävyyttä. 

Ihan huippu tästä "Legginsit eivät ole housut" juttu löytyi "Not like other boys" blogista. Juttuun pääset tästä. Bloggari olisi tietenkin itse voinut tutustua millaiset legginsit ovat ja kuinka niitä kuuluu käyttää. Suurimmassa osassa noista kuvista käyttäjällä on sukkikset ja muutoin kyseessä on tyylimokia. Eli oikeesti! Jutun kuvat kuuluisi lähinnä hauskat kotivideot osastoon eikä argumentoimaan sitä tosi asiaa ovatko legginsit housut vai eivät.

Minä olen rakastunut legginseihin. Varsinkin nyt raskauden jälkeen, kun vielä tursun omista vanhoista housuistani ja mitkään farkut eivät tunnu istuvan päälle. Legginsit tukevat mukavasti löysää roikkuvaa mahaani ja mikä parasta eivät purista mistään. Minun puolesta saatte haukkua legginsejä minkä kerkiätte, mutta vaihtakaa jo hyvänen aika levyä! Minä varmasti tulen käyttämään legginsejä vaikka kuka sanoisi mitä. En halua pukea puristavia vaatteita tällä hetkellä päälleni. Täytyy kyllä myöntää, että en leggareita käyttäisi ilman tunikaa, minaria tai shortseja. Jollakin pylly pitää saada piiloon. :D Mutta eihän niitä edes kuuluisikaan. Minun nykyinen look perustuu lähinnä erilaisista tunikoista ja leggareista. Katsotaan tyyliä sitten uudelleen, kun saan karistettua loput raskauskilot. Tosin saattaa olla etten näistä leggareista luovu siltikään. ON NE VAAN NIIN MUKAVAT!

Mitä mieltä sinä olet legginseistä? 

4 kommenttia

 1. Mä en kanssa ole ymmärtänyt ihmisten ärtymystä legginseihin. Tai siihen että "miten niitä kuuluu pitää". Oikeasti tarkkaileeko joku kanssaihmisiään niin tarkasti, että vahtaa pitääkö joku leggareita housuina vai siinä päällä vielä jotain paitaa jotta takapuoli peittyy. Ja jos tarkkailee niin voisiko sen energian kohdentaa johonkin vähän hyödyllisempään?

  Toinen mitä en tajua, on se mesoaminen kun ihmiset pitää juoksuhousuja nyt ihan tavallisina housuina. Tai muita kireitä urheiluvaatteita. Mitä väliä silläkään on? Ihan oikeasti ihmiset :D Ne on VAIN vaatteita. Ei oikeita ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei mua ainakaan ole koskaan kiinnostanut mitä kennelläkin on päällä, kunhan on vaatteet. Muulla ei väliä. Tietty aina tilanteen mukaan. Jos nyt juhliin tullaan verkkarit päällä niin saattaisin hieman katsoa kieroon. Mutta vapaa-ajalla saa mun mielestä olla millaiset vaatteet vaan haluaa ja itseä miellyttää.

   Poista
  2. Nämä kireät juoksuhousut on yksi mitä en ymmärrä kanssa. Housut on syvällä persvaossa ja etupuolella näkyy kaikki "muodot", oli kyseessä mies tai nainen. Urheiluvaatteissa käydään urheilemassa, ja sitten käydään suihkussa ja vaihdetaan vaatteet. 80-luvulla oli yleistä kylmään aikaan järjestetyissä juoksukilpailuissa, että niin mies kuin nais juoksijoilla oli jalassa sukkahousut ja niiden päällä löysät shotsit. Mielestäni juoksuasunakin paljon asiallisempi kuin nuo makkarankuori urheiluhousut. Säästäähän nämä tietysti turhilta pettymyksiltä kun näkee etukäteen mitä odottaa.

   Poista
  3. Onhan se niin, että urheiluvaatteet ovat urheilua varten. Tai ainakaan minä harvemmin kuljen urheiluvaatteissa (lue salikamoissa) ympäriinsä, käyn niillä vain salilla. Toki saatan salireissulla poiketa lähikaupassa, joten sen verran olen näissä tiukoissa urheilutrikoissa liikkunut ns. väärässä paikassa. Mutta se että minä en tee sitä, niin ei haittaa jos muut tekee. Ei se ole minulta pois. Harvemmin edes kiinnitän toisten pukeutumiseen huomiota. Kuten jo aikasemmin sanoin, kuhan nyt on jotain päällä ;)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.