Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulun alus -dieetti

Ennen joulua on alettava dieetille, että voi sitten jouluna mässätä kaksin käsin herkkuja. Ennen joulua pitää välttää kaikkia mahdollisia herkkuja ja yrittää syödä terveellistä kotiruokaa. Hiilihydraatit toki karsitaan ihan minimiin. Syödään lähinnä salaattia ja rasvatonta lihaa. Kaupan herkkuhyllyt kierretään kaukaa, ettei vaan tule mielitekoja.

Tällaisia ajatuksia alkoi pyörimään päässäni alkuviikosta, kun katsoin kuvaani peilistä. Peilistä tuijotti raskauskiloihin jämähtänyt kotiäiti, jonka pitäisi laittaa itsensä kuntoon. Mutta mielessä oli, että jouluna pitää kuitenkin syödä ja tavoite painoon pääsy aloittaa vasta joulun jälkeen.

Nämä ajatukset mielessäni, söin muutaman päivän pelkkää salaattia ja vähärasvaista lihaa. Vaikka tuossa ruuassa ei sinänsä ollut mitään vikaa se alkoi tökkimään ja mieliteot valtasi mielen.  Tajusin nopeasti ettei tästä dieetistä ole mitään hyötyä. Tulisin mässäämään jouluna kaikki menetetyt kilot takaisin ja todennäköisesti monin kertaisena.Nyt tein päätöksen. Lopetan älyttömän dieetin ja alan syömään normaalisti. Jätän vain herkut pois ja pienennän hieman annoskokoa sekä pyrin syömään säännöllisesti. Täytyyhän minun nyt kuitenkin tunnustaa, että ei nää raskauskilot ihan syyttä ole jämähtäneet lantiolleni. Kyllä minä niitä olen suklaalla ja muilla herkuilla vaalinut joka päivä.

Joulun alus -dieetit saa nyt unohtua. Tää MäSäMutsi ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa tarkkailemaan omaa syömistään. Liikuntaa pitää lisätä ja tehostaa. Nimittäin jos jotain tiedän, niin oikotietä ei ole onneen eikä myöskään laihtumiseen. Ainoa tapa laihtua on syödä vähemmän kuin kuluttaa. Ja jos lihaksikkaan ja urheilullisen vartalon halajaa, sitä pitää raahaa se ahteri sinne salille vähintään 3xvko. 

Eli MäSäMutsin kuntoon saanti on minun toinen uuden vuoden lupaukseni. Tosin tämän täyttämisen aloitan heti! Sillä miksi siirtää jokin huomiselle, jos sen voi tehdä tänään?

Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö ennen joulua olla dieetillä? Vai onko dieeteissä mitään järkeä ylipäätään?

MäSäMutsi 

Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.