Sisällön tarjoaa Blogger.

Pakkaspäivän pelastus

Lasten ja eläimien ulkoilussa pidetään turvallisena pakkasrajana -15 astetta. Meillä noudatetaan tätä. Koirat käyvät n. 15-20min pikalenkeillä ja Ässä nukkuu päiväunet sisällä. Koko päivä sisällä on Ässälle liikaa. Ässä alkaa olemaan jo sen ikäinen, että vaatii erilaista toimintaa päiväänsä. Onneksi on erilaiset kerhot! Tosin niitä ei ole meidän alueella Ässän ikäisille tarjolla kuin kolmena päivänä viikossa. Eli viikkoon jää viisi päivää joihin pitää keksiä tekemistä!
Yleensä olemme ulkoilleet  Ässän taapero-kavereiden kanssa puistossa niinä päivinä jolloin ei ole kerhoa. Tai olemme menneet jonkun luokse leikkimään. Mutta kun pakkanen kiristyy, ulkoilut jäävät pois. Silloin pitää keksiä jotain muuta.
Viime viikolla kävimme kahden Ässän taapero-kaverin kanssa tutustumassa HopLopiin. Ässä tuntui nauttivan paikasta. Pallomeri oli ihan ehdottomasti paras juttu. HopLop ei kuitenkaan ole mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä Ässän ikäiselle. Alle kolmivuotiaille on pieni seikkailurata ja pallomeri. Lisäksi on muutamia pikkuautoja ja leikkimökki. Me satuimme paikalle pahaan ruuhka-aikaan, kovalla pakkasella toki oli vaikutusta asiaan, joten leikkialue kävi ahtaaksi.
Ässä tutustuu HopLopiin
Ässä tutustuu HopLopiin
HopLop:n maksaa 10€ sisään alle kolme vuotiaalta, aikuinen pääsee ilmaiseksi. Omien eväiden syönti paikan päällä on kielletty. HopLopissa on myynnissä vauvoille ja taaperoille  purkkiruokaa, lisäksi löytyy ranskalaisia, hamppareita, karkkia, jäätelöä ja sun muuta herkkua. Kotihoidontuella elävää kotiäitiä hinnat hirvittävät. Me saimme luvan syöttää omia eväitä tämän kerran meidän lapsille, koska lapset olivat alle kaksi vuotiaita, kun me aikuiset otimme itsellemme jotakin. Vietimme HopLopissa aikaa 2,5h ja rahaa minulla meni 18€, joista 10€ vei sisäänpääsy ja loppu meni kahviin ja sämpylään. Aika kallista siis yhdeltä aikuiselta ja yhdeltä 1 -vuotiaalta.
Pallomeri oli ihan huippujuttu
Pallomeri oli ihan huippujuttu
Mutta vaikka paikka on aika kallis, niin kivahan tuollakin on käydä muutaman kerran vuodessa huonolla säällä. Ainakin meillä oli hauskaa.
<3 MäSäMutsi

3 kommenttia

 1. Mekin käytiin tänään Hoplopissa purkamassa kolmeveen virtaa :) Saisi kyllä pakkanen laskea, tämä on ihan syvältä, kun ei tarkene ulkoilla!

  VastaaPoista
 2. Me ei olla vielä(kään) käyty HopLopissa, iso aukko sivistyksessä. Joskus jakavat postilaatikkoon ilmaislippuja, mutta nekin on unohtuneet. Olisi kyllä ihana päästä kunnolla ulos. Jaksaisi itsekin paremmin.

  VastaaPoista
 3. Me ollaan kyllä surutta ulkoiltu hieman kovemmillakin pakkasilla. Naamaan on laitettu hyvissä ajoin hieman jotain vedetöntä voidetta, päälle on puettu kaikista lämpimimmät vermeet eikä ulkona olla hilluttu tunti tolkulla. Toki käydään me jonkun verran myös avoimessa päiväkodissa kuluttamassa aikaa niillä kovimmilla pakkasilla :)

  Hoplopissa ja sen tapaisessa olemme käyneet yhteensä kahdesti. Ihan kivoja ajanviettopaikkoja, mutta tosiaan aika kalliita :(

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.