Sisällön tarjoaa Blogger.

Viiden tuntemattoman illallinen

Tammikuun 15. päivänä kokoontui erikoinen illallisseurue erääseen Helsinkiläiseen ravintolaan. Viisi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä kerääntyi syömään illallista yhdessä ja minä olin yksi heistä.  Kuitenkin illallisseurueen jäsenillä oli kaksi yhdistävää tekijää. Me kaikki olimme äitejä ja meillä kaikilla on MS-tauti. Täytyy myöntää, että hieman jännitti tällainen illallinen.
Illallinen päätettiin järjestää facebookissa käydyn keskustelun perusteella. Kuuluimme kaikki samaan vertaistukiryhmään facebookissa ja olimme siellä jakaneet elämästämme erilaisia asioita ja antaneet toisillemme vertaistukea. Ryhmä oli pyörinyt nyt yli vuoden emmekä olleet järjestäneet tapaamisia. Tapaamisten järjestäminen on osittain jäänyt siitä syystä, että asumme kaikki eri puolilla Suomea. Tähän tapaamiseen osallistuivat Uudenmaan alueella asuvat MS-tautia sairastavat äidit.
Matkalla ravintolaan. Kaulassa lämmitti aivan ihana Lawilden Hollywood lace kaulaliina.
Matkalla ravintolaan. Kaulassa lämmitti aivan ihana Lawilden Hollywood lace kaulaliina.
Ennen illallista jännitti, miten keskustelu tulee luistamaan. Onko meillä mitään keskusteltavaa? Vaikka meitä yhdistää äitiys ja tämä sairaus, niin ei se ole varma että tulisimme juttuun keskenämme. Tulimme kaikki kuitenkin erilaisista taustoista. Työmme ja elämämme muutoin eroaa toisistaan. Meillä on eri ikäiset lapset, toiset ovat kotona ja toiset taas elää ruuhkavuosia.
Illallisella puheenaiheet eivät kuitenkaan loppuneet. Juttua olisi riittänyt vaikka kuinka paljon. Kotiin lähdön aika tuli liian nopeasti. Itse ainakin huomasin, miten tarpeeseen tällainen illallinen tuli. Keskustelimme illallisen aikana elämästä ja kuolemasta. Lapsista ja töistä. Haaveista ja huolista. Unohtamatta omaa sairautta, kuinka se todettiin ja miten se vaikuttaa elämään. Saimme huomata, että olemme kaikki omalla tavallaan vahvoja, oman elämämme sankareita. Meidän sairaudet oireilevat eri tavalla ja eri asteisesti, mutta silti haluamme elää elämäämme ilman rajoituksia, emmekä anna sairauden vaikuttaa siihen.
Illallinen oli mielettömän hyvä kokemus. Vaikka illalliseen sain kuluttaa reilusti lusikkavarastoani, niin kyllä ehdottomasti kannatti. Nimittäin illallinen toi minulle tulevaisuuteen muutaman extra lusikan. Jutun lusikkateoriasta voit lukea täältä.
Lumoan
Lusikoita kulutti mm. hiustenlaitto, meikkaus ja vaatteet... Onneksi kaapista löytyi aivan ihana Lumoan Saaga mekko.
Kiitos illlallisseurueelleni. Otetaan pian uusiksi!
<3 MäSäMutsi

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Aivan totta! On joku joka oikeasti ymmärtää!

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta! Samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa treffailussa on kyllä sitä jotakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Mulle tää oli ihan ehdottomasti positiivinen kokemus. :)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.