Sisällön tarjoaa Blogger.

Roolit vaihtoon

Monessa kodissa on äidillä ja isällä on omat roolit. Roolien mukaan useimmiten jaetaan kotityöt. Tänä päivänäkin on jaoteltu niin miesten kuin naisten työt. Miehille lankeaa voimaa ja tekniikkaa vaativat työt. Naisille esteettiset ja kädentaitoja vaativat työt. En edes yritä alkaa tässä kohtaa väittää ettei meilläkin näin olisi. Kyllä meillä on ihan selkeästi naisten ja miesten työt.


Kuten varmasti yli puolessa suomalaisessa kotitaloudessa niin myös meillä minun tehtäväkseni on muodostunut lasten- ja kodinhoito, vaatehuolto ja ruuanlaitto. Toki Isimieskin näihin ottaa aina välillä osaa, mutta päävastuu on minulla. Isimiehen tehtäviä on mm. kodin korjaus- ja remontointihommat, pihatyöt sekä autojen huolto. Eli meillä vallitsee aika perinteinen vanhanaikainen jako töissä. Tästä olemme välillä laskeneet keskenämme leikkiä, että elämme kuin 50-luvun perhe. Mutta tällainen kotitöiden jako on meille aina sopinut.Mutta Isimiehen selkä on alkanut viime syksyn aikana vihottelemaan. Talven aikana minä sain tehdä enemmän lumitöitä kuin normaalisti. Isimies taas ottanut vastuuta lastenhoidosta ja ruuanlaitosta vastapalvelukseksi. Renkaiden vaihdon aikaan Isimies on hoitanut meillä renkaiden vaihdot. Mutta tänä keväänä vaihdettuaan oman autonsa renkaat Isimiehen selkä sanoi stopin. Ja kun renkaiden viimeinen vaihtopäivä tuli ja meni eikä Isimiehen selkä antanut periksi, minun piti ottaa rengasavain omiin pikku kätösiin ja ruveta hommiin.No, kun naisista on kyse, niin minähän järjestin meillä renkaan vaihto päivän. Meiltä löytyi kaikki tarvittavat työkalut: tunkki, rengasavain, kompressori ja painepesuri. Meille tuli muutama äitikaveri lapsineen viettämään mukavaa ulkoilu päivää renkaiden vaihdon merkeissä. Vaihdoimme kahteen autoon renkaat, tarkistimme ilmanpaineet, talvirenkaat pestiin ja pantiin säilöön. Ja lopuksi vielä pestiin autot ulkopuolelta. Loistavaa työtä ja homma tuli hoidettua. Aikaa tosin meni koko päivä projektiin. Välissä tosin pidettiin pitkä ruokatunti ja laitettiin lapset nukkumaan. Itse operaatioon aikaa meni noin neljä tuntia. Aika hyvin ensikertalaisilta? :)Täysin ilman apuja emme hommasta selvinneet. Piti mm. selvittää mistä autoa oikeasti kuuluu nostaa, ettemme riko auton runkoa. Pohdintaa aiheutti myös renkaiden pyörimissuunnat ja mitkä renkaat nyt oikeasti kuuluu eteen tai taakse ja onko sillä nyt ylipäätään mitään merkitystä. Kaikkiin kysymyksiin löytyi vastaus googlesta, kerran jouduttiin kilauttamaan kaverille varmistaakseen asia. 


Piti ottaa kuva lähettää kaverille, mistä kohtaa auton voi nostaa. :)

Enää pölyjen pesu ja auto on valmis liikenteeseen.


Onko teillä miesten ja naisten työt? Oletteko laittaneet rooleja vaihtoon? 

Ihanaa kevättä kaikille! Onhan kaikilla jo kesärenkaat alla? Varsinkin täällä Etelä-Suomen alueella?

<3 MäSäMutsi

2 kommenttia

  1. Just oikea asenne, arvostan! Koetan aina, että meillä ei mentäisi perinteisten sukupuoliroolien mukaan, mutta niihin on tosi helppo lipsua. Mutta ei me pahimmasta päästä olla. Kyllä meillä mies imuroi ja laittaa ruokaa ja mä puolestani osaan porata reiän seinään tarvittaessa :).

    VastaaPoista
  2. Minä vaihdan renkaat kolmeen autoon: henkilöauto, pakettiauto ja asuntoauto (olen nainen, mies reissutöissä). Mua ärsyttää akat, jotka ei tee mitään "miesten töitä", vain sen takia, että ovat naisia. Töissä on eronnut nainen, joka teettää isällään ja siskonsa miehellä kaikki "miesten hommat". Kaikkein ärsyttävintä oli kun hän lähti lomamatkalle, vaikka olisi pitänyt ostaa uudet renkaat autoon. Hänen äitinsä osti sitten renkaat hänelle ja isä vaihtoi ne paikalleen. Isä asuu 100 km päässä, joten paljon bensaa kuluu, kun pitää rientää tyttöä (35v.) auttamaan

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.