Sisällön tarjoaa Blogger.

10 + 1 viime hetken äitienpäivälahja vinkkiä

1. Kukat

Kukat ovat aina loistava valinta lahjaksi äidille. Kuka nainen ei nyt kukista tykkäisi? Mutta millainen kukka? Se on se suurin ongelma. Ostaako leikkokukkia vai jokin pidempi aikainen? Onko äiti viherpeukalo vai ei? Itse tykkään kukista kuin kukista, joten minä olen helppo siinä suhteen. Ajatus tässä on se tärkein. Jokaisella kukallahan on se oma sanoma. 

Kuva: kukkia.net www-sivuilta

2. Keräilytuote

Kerääkö puoliso/äiti jotain sarjaa? Esim. muumimukeja, astiastoa, korusarjaa tai tv-sarjaa? Tai jos ei vielä kerää, niin haluisiko hän kerätä? Tässä olisi pelastus myös tulavaisuuden äitienpäiviin. 

Kuva: muumimukit www-sivuilta

3. Kauden tuoksu

Joka kevät kemppareihin tulee uusia kausituoksuja. Uusi hajuvesi onkin aivan loistava idea äitienpäivälahjaksi. Tuoksu on tosin siinä mielessä haasteellinen, että niistä joko pitää tai ei pidä. Mutta helposti selviää vanhoista tuoksuista, millaisesta äiti pitää. Käyttääkö raikasta, kukkaista, myskistä, mausteita vai millaista tuoksua? Sen pohjalta voi valita uuden tuoksun lahjaksi. Tai jos suosikkituoksu on juuri loppumassa, niin voi pelata varman päälle ja ostaa samaa

Kuva: perfumemaster www-sivuilta

4. Hemmotteluilta

Väitän, että jokainen äiti-ihminen arvostaa hemmotteluiltaa. Iltaa, jolloin äidin ei tarvitse tehdä yhtään mitään, nauttia vaan illasta. Tähän ei tarvita kuin hyvää ruokaa, rentoa meininkiä ja hieman käsivoimia, jotta äiti saa kunnon niska-hartiahieronnan.

5. Liput

Liput teatteriin/keikalle tai vaikka leffaan ovat myös loistava idea. Itse harrastan juuri tällaisia lippulahjoja. Ne on nykyään niin helppo ostaa suoraan netistä. 

6. Merkkilaukku tai -lompakko

Merkkilaukku tai -lompakko voi olla myös mukava yllätys. Paitsi jos äiti on super trenditietoinen ja menet sitten ostamaan juuri väärän merkkisen/ värisen /mallisen laukun tai lompakon. 
Kuva: nordbags www-sivuilta

7. Neljän ruokalajin illallinen 

Tämä illallinen voi olla niin itsetehty kuin ravintolassa syöty. Minä arvostaisin itsetehtyä enemmän, siinä on ajatusta ja vaivaa. Mutta kummin vain, mielestäni aivan loistava lahja.  Kuinka usein sitä pääsee nauttimaan illallista pitkän kaavan mukaan, varsinkaan jos on pieniä lapsia. Tässä on myös sitten jujuna, että ne lapset eivät ole kotona tai mukana siellä ravintolassa.


8. Lapsivapaata

Ilta tai viikonloppu ilman lapsia. Jokainen äiti kaipaa sitä joskus. Eli vie lapset hoitoon tai puoliso hoitaa itse, äidille joko omaa aikaa tai sitten yhteistä parisuhdeaikaa. Mihin on enemmän tarvetta, sen mukaan lastenhoito. 

9. Päiväretki tai miniloma

Tallinna on lähellä ja sinne pääsee edullisesti. Siellä voi myös piipahtaa päiväseltään tai olla yön tai kaksi. Tukholman risteily on myös mukavaa vaihtelua, niin perheen kesken kuin kaksin tai yksinkin. Unohtamatta ihania Suomen kaupunkeja: mm. Helsinki, Turku, Tampere, Hanko tai Porvoo. Kaikki kauniita keväisessä Suomessa. Ja mikä parasta näissä kohteissa, ei tarvitse huolehtia onko voimassa olevaa henkilökorttia tai passia. 

10. Suklaa

En tiedä varmaan yhtään naispuolista ihmitä, joka ei suklaasta pitäisi. Rasia äidin suosikkisuklaata on varmasti täydellinen lahja äidille kuin äidille. 

Kuva: miniland www-sivuilta

Lahjakortti

Ja jos nyt yksinkertaisesti ei keksi mitä tarkalleen ostaisi, niin lahjakortti on aina hyvä idea. Tärkeintä on, ettei siellä kuoressa ole kortin välissä riihikuivaa käteistä. Lahjakortin voi ostaa kauneushoitolaan, alusvaatekauppaan, äidin suosikki liikkeeseen, lippupalveluun tai matkatoimistoon. Lahjakortin summassa kannattaa kuitenkin huomioida, että sillä saa jotakin, josta äiti voisi pitää. 


<3 MäSäMutsi

PS. Jos minun rakas mieheni ja lasteni isä luet tätä, niin painahan mieleesi osa vinkeistä... Näitä voi meinaan käyttää myös hääpäivänä, jouluna ja vaikka synttäreinä. 

1 kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.