Sisällön tarjoaa Blogger.

Kun sataa mitä tehdä? 5 + 1 vinkkiä minne mennä sadepäivinä

Mulla on tylsää! ÄIIITIII, mulla ei ole mitään tekimistä!
Sataa, ei ole mitään tekemistä...
Tylsää...
Kiukuttaa...
Seinät kaatuu päälle...


Moni kotiäiti varmaan kykenee samaistumaan tunteeseen, että ne kotinurkat käyvät joskus todella pieneksi. Vilkas taapero pienentää kotia hurjasti. Vaikka asuinpinta-alaa olisi 100m2, niin sekään ei ole tarpeeksi vauhdikkaalle taaperolle, joka kyllästyy kaikkeen tekemiseen nanosekunnissa. Aurinkoisina päivinä on ihana olla ulkona. Taapero viihtyy hiekkalaatikolla sekä ötököitä ihmettelemässä. Jos oma piha kyllästyttää, niin leikkipuistot, metsät ja uimarannat ovat ilmaista lisähupia. Hyvällä ilmalla on paljon ulkokohteita, joissa aikuiset ja lapset viihtyy. Omiin suosikkeihin kuuluu mm. Suomenlinna ja Seurasaari. Olen jo aikaisemmin keväällä postannut aiheesta, kuinka seinät meinaa kaatua päälle sadesäällä. Jutun voit käydä lukemassa täältä.

Kesäkuun alussa aloin luomaa meidän perheelle varasuunnitelmia sadesäälle. Mikä onkin osoittautunut hurjan hyödylliseksi. Olemme alkukesän aikana uusilta turhautumisilta vältytty, kun aina on jokin kortti käyttämättä. Sadesäällä joutuu tekemiseen useimmiten investoimaan jonkin verran rahaa, mutta se ei onneksi ole kovin paljoa sen yhden taaperon kanssa. Ja omalle kohdalle hinta on kuitenkin pieni, kun saan pitää oman mielenterveyteni... ;)

1. Tropicario / Sea  Life  

Sea Life osoittautui meidän kohdalla hintansa arvoiseksi. Aivan mahtava paikka. Tästä reissusta voit käydä lukemassa enemmän täältä. Voisin lähteä siellä käymään uudestaankin tämän kesän aikana, jos näitä sadepäiviä on enemmänkin kuin listalla tekemistä. 

Tropicarion on toinen "sisäeläintarha" Helsingin keskustan liepeillä. Olen itse käynyt siellä viimeksi teininä ja pidin paikasta. Tropicario on huomattavasti pienempi kuin Sea Life, mutta siellä on paljon erilaista nähtävää. Itse ainakin jaksan seurata eläinten käyttäytymistä pitkään, niin saan sielläkin hyvin päivän kulumaan. Teinimonsteri ja Ässä ovat ihan samanlaisia. Jos on eläimiä, ei voi olla tylsää. Eli vähään ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä. :)
Kuva lainattu Tropicarion www-sivuilta

2. Museot / Näyttelyt

Tykkään kierrellä museoissa ja näyttelyissä. Helsingin Luonnontieteellinen museo on ollut Teinimonsterin lemppari ja täytyy myöntää, että siellä on itsellekin paljon kaikkea kivaa nähtävää ja opittavaa. Luonnontieteellisessä museossa on pysyvät näyttelyt ja ajoittain maailmaa kiertävä erikoisnäyttely. Tällä hetkellä ei ole vaihtuvaa näyttelyä. 

Heureka on toinen näyttely, mikä on lapsille takuu varma. Jokaisessa lapsessa asuu pieni tutkija. Ja onhan Heureka aivan mahtava paikka. Vaihtuvat näyttelyt ovat aina olleet erittäin loistavia. Tällä hetkellä vaihtuvana näyttelynä on "Otatko riskin?", joka ainakin minua kiinnostaa kovasti. Ässä ei ole vielä päässyt tutustumaan Heurekaan, mutta se on meillä varasuunnitelmana sadesäälle.

Museoissa on vapaa pääsy -päiviä, jotka löytyvät täältä. Linkin takaa löytyy lista Suomen museoista ja niissä pyörivistä erikoisnäyttelyistä. 

Kuva lainattu Luonnontieteellisen museon www-sivuilta.

3. Kirjastot


Kirjastot ovat mukavia paikkoja myös taaperon kanssa. Ässä tykkää kovasti lukea ja tutkia kirjoja. Meidän lähellä olevassa kirjastossa on lapsille viikottain satutunteja ja lisäksi kirjastossa vierailee ajoittain lapsille suunnattu vieraileva tähti. Ja mikä parasta kirjastoissa, niin kaikki se on ilmaista! 

Jokaisesta kaupungista ja kunnasta löytyy varmasti kirjasto, joistakin useampia. Kirjastoissa on kesällä poikkeusaukioloajat ja osa saattaa olla suljettu osan kesää suljettu, mikä on ikävää.

4. Uimahalli / kylpylä

Meillä tykätään uida! Ässää ei meinaa saada millään pois vedestä. Tästä on varmasti kiittäminen vauvauintia. Toisaalta se on ihan hyvä. Mikä on sen parempaa aurinkoisena päivänä kuin viettää se rannalla? Sadesäällä kelpaa vastaavasti uimahalli. Uimahalleissa taaperon useimmiten uivat ilmaiseksi. Uimahalleissa on erilaisia säännöksiä uimisesta taaperon kanssa, kannattaakin ne varmistaa aina ennen lähtöä. Esimerkiksi minkä ikäisen saa tuoda uimaan, saako olla uimavaippa (joissakin paikoissa se on kielletty) taikka saako olla altaalla kellukkeita tai omia leluja. Ja jos se uimahalli alkaa kyllästyttää, niin suosittelen kokeilemaan kylpylää. Olimme Ässän kanssa viime talvena Levin kylpylässä joka päivä meidän lapin vierailun aikana. Suunnitelmissa on käydä kurkkaamassa Flamingon vesipuisto. 

Kuva lainattu Flamingo spa www-sivuilta

5. Sisäleikkipuistot

Sisäleikkipuistot ovat aivan loistavia! Olemme Ässän kanssa käyneet muutaman kerran hoplopissa, josta voit käydä lukemassa täältä. Hoplopissa on hyvä, että aikuinen ei maksa mitään ja kaiken lisäksi puistosta löytyy myös tekemistä aikuiselle. Huimalassa kävimme Teinimonsterin ollessa koululainen ja se oli ihan loistava paikka isommalle lapselle. Ajatuksena on käydä kurkkaamassa viimeisimmän käyntini jälkeen uusiutuneessa ja muuttaneessa reippailuhallissa Helsingissä. 


BONUS VINKKI


Sovi kaverin kanssa leikkiteffit. Mene kaverille kylään. Parasta on, jos kaverilla on saman ikäinen lapsi, mutta jos ei ole niin ei se haittaa. Sillä kyläily on aina jännää taaperon mielestä ja miksei myös sen isommankin lapsen. Tai lähtekää yhdessä shoppailemaan. Ostoskeskuksissa on ilmaiset leikkipaikat lapsille ja jotkut lapset viihtyy myös kaupoissa. Ässä tykkää shoppailla liinassa äidin kanssa. 

Tässä oli meidän vinkit sadesäälle, kun ne kotiseinät alkavat kaatua päälle. 
Mitä ovat sinun vinkit? 

PS. Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Jos aikaa liikenee hetken verran, vastaa kyselyyn. Kyselyn löydät täältä.

1 kommentti

  1. Hyvät vinkit! Kaikki ovat olleet ahkerassa käytössä meillä :-) Oltais aina jossain noissa, jos pojilta kysyis :-D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.