Sisällön tarjoaa Blogger.

Täydellinen raparperipiirakka

Minun mummoni on tehnyt aina parasta raparperipiirakkaa. Piirakka on täydellinen. Se ei ole makea, mutta on kuitenkin tarpeeksi ettei raparperin happamuus puske liian kovaa. Se ei ole vetinen, mutta on sopivan kostea. Se on äärimmäisen herkullinen ja sitä pystyy syömään parikin palaa hyvin. Piirakka on täydellinen vaniljakastikkeen kanssa, mutta se ei kuitenkaan vaadi sitä kaveriksi vaan on herkullinen myös pelkällään nautittuna.

Päivän parashetki kahvitauko mummon raparperipiirakan ja Kaksplus lehden kanssa

Piirakan perusohje on helposti muokattava. Jauhoja voi korvata mm. kauraleseillä. Sokerin voi vaihtaa kookospalmusokeriin, jolloin saa terveellisemmän version. Piirakassa voi käyttää omenaa, raparperia tai mustikkaa. Näillä olen itse tämän tehnyt. Eli vain mielikuvitus on rajana! Tästä ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa

Mummon raparperipiirakka juuri uunista tulleena

Mummon raparperipiirakka

Aloita piirakan valmistus muruseoksesta. 

Muruseos
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasooda
2tl vanilja sokeria
250g sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi sula joukkoon. Ota seoksesta 1/3 talteen myöhempään käyttöön.

Pohja
2/3 muruseosta
2dl piimää
1 kanan muna

Riko munan rakenne ja lisää muruseokseen. Lisää piimä. Sekoita taikina tasaiseksi seokseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Täyte
1-1,5l raparperin paloja
5dl rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilja sokeria
2 kananmunaa

Paloittele raparperit sopivan kokoisiksi paloiksi. (Kevään ensimmäisiä raparpereja ei ole pakko kuoria, pesu riittää. Itse kuorin aina...) Lisää raparperin palat taikinan päälle. Riko kulhossa kananmunien rakenne. Lisää sokeri, vaniljasokeri sekä rahka. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada tasaisesti piirakan päälle. Lisää lopuksi jäljellä oleva muruseos. Paisti 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 45min.





7 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Tää on hyvää! Oikeasti täydellinen :)

      Poista
  2. Oi nam! Itse teen vastaavalla ohjeella, jonka olen saanut mieheni tädiltä piirakkaa, johon voi myöskin käyttää marjoja, hedelmiä tai juurikin raparperia. Paras piirakkapohja syntyy juurikin piimästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ihan samaa mieltä. Mummo muisteli, että olisi jollain kotitaloustuntia vastaavalla tunnilla tämän ohjeen saanut. Silloin joskus 40-luvulla. :)

      Poista
  3. Oi nami nami nami ku tulee mummola mieleen! Täytyy testata! :)

    VastaaPoista
  4. Täytteeseen sekoitetaan 1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu. Ah, aivan taivaallista! Harmi kun mä en pysty syömään enää sitruunaa.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.