Sisällön tarjoaa Blogger.

Tutustu luontoon taaperon kanssa - Maailma on täynnä ihmeellisiä otuksia

Luonnossa taaperon kanssa


Me olemme Ässän kanssa viime aikoina tutustuneet luontoon. Olemme yhdessä hämmästelleet mitä kaikkea luonnosta löytyy. On vettä, aamukastetta, multaa, mutaa, hiekkaa, piikikkäitä kasveja, tuoksuvia kasveja ja syötäviä kasveja, marjoja sekä paljon muuta. Luonto voi olla ihan hiljaa tai sitten jos rauhoittuu hiljaa kuuntelemaan voi kuulla erilaisia ääniä: kahinaa, rapinaa, sirinää, liverrystä tai solinaa. Ilma voi olla tuulinen, aurinkoinen, pilvinen tai sateinen. Ukkoset ovat todella jänniä, jokainen salama ja jyrähdys saa Ässän sanomaan "ooh" ja sitten nauretaan hieman jännittyneesti. Luonto on taaperon silmin todella jännittävä ja myös aikuisen, kun siihen luontoon tutustuu yhdessä oman lapsen kanssa.

Olemme viime päivinä hämmästelleet luonnossa liikkuvia eläimiä. Meillä päin on runsaasti rusakoita, joiden elämää Ässä seuraa tiiviisti. Samoin meidän pihalla pesiviä fasaaneja pitää tarkkailla silmä kovana. Pihalle lentänyt käpytikka oli ihana uusi tuttavuus, eikä minulla tietenkään ollut mukana kameraa... Ja kun sen kameran viimein sain, oli tikkakin omilla teillään.

Luonnossa taaperon kanssa muurahaiset


Muurahaisia, leppäkerttuja, hämähäkkejä ja kaikkia mahdollisia ötököitä ollaan viime päivinä tutkittu. Joskus joku sanoi, että poikalapset ovat kiinnostuneempia ötököistä kuin tytöt. Mene ja tiedä onko näin, mutta meidän Ässä on todella kiinnostunut. Yhteenkään ötökkään ei kuitenkaan uskalla koskea. Kenkään kipittäneet muurahaiset saivat aikaan itkun, kunnes Ässä tajusi ettei ne sinne kenkään jää. 

Luonnossa taaperon kanssa muurahaiset

Jos kysymme Ässältä ja hän osaisi vastata, niin parhaaksi löydöksi Ässä nimeäsi Saku Sammakon. Purkaessamme kukkapenkin rippeitä Saku Sammakko loikkasi esiin ja jäi meidän riemuksi viihdyttämään meitä. Sen loikkimista Ässä jaksoi seurata ihmeen pitkään. Ei kuitenkaan uskaltanut ottaa käteen, äidin kädestä Sakua uskalsi ihailla. Olihan Saku komea sammakko, ties vaikka olisi prinssi ollut. 

Luonnossa taaperon kanssa sammakko

Luonnossa taaperon kanssa sammakko
Lisää kuvateksti

Luonnossa taaperon kanssa leppäkerttu

Tämä kesä on opettanut minulle paljon luonnosta. Luonto on myös näyttänyt erilaiselle ja paljon jännemmälle, kun sitä tutkinut taaperon kanssa. Aikasempina vuosina sitä ei ole niin pysähtynyt katsomaan ja tutkimaan kuin nyt. En tiedä parempaa laatuaikaa, kuin lapsen kanssa luonnossa oleilu. 

Oletteko te ihailleet luontoa lasten kanssa? Eikös olekin paljon ihmeellisempi lapsen silmin?


1 kommentti

  1. Me alettiin vuosi sitten käydä taaperon kanssa kävelyllä pururadalla ja syötiin sen varrella mustikoita. Sitä mie nytkin odotan että päästään metsään vaunujen kanssa ihmettelemään :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.