Sisällön tarjoaa Blogger.

Viikonlopun ruokavinkki: Kantarellirisottoa ja broilerin fileepihvit




Viikonlopun ruokavinkki on kanttarellirisotto ja broilerin fileepihvit.

Broilerin maustaminen

Me käytämme yleensä aina maustamattomia broilerin fileitä tai suikaleita. Ne on edullisempia tai et maksa mausteliemestä ja saat varmasti mieleisen makuisia. Broileri ovat helppo maustaa itse. Broilerin fileepihvien kannattaa antaa maustua 1-2 tuntia ennen paistamista, jotta mausteiden maku ehtii imeytyä.

Tämän päivän mausteet:

lime-chili mausteseos
mustapippuri
merisuola

Kantarellirisotto


1l kantarelleja
3dl risottoriisiä
3 salottisipulia
3 valkosipulon kynttä
1-2 kevätsipulia
2dl valkoviiniä
1 yrttifondi
6dl vettä
1/2 ruukkua tuoretta silputtua timjamia
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
1dl parmesan juustoraastetta




Aloita maustamalla broilerin fileet ja jätä huoneen lämpöön maustumaan 1-2 tunniksi taikka jääkaapissa yön yli.

Pese kantarellit huolellisesti. Pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista pannulla nokareessa voita niin kauan, että kantarelleista on neste kadonnut. (Kuvassa olevissa kantarelleissa vielä liikaa nestättä.) Paista samalla pannulla kanat, jotta saat kantarellien maun myös broilerin fileepihveihin. 



Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleja (ei kevätsipulia, se lisätään vasta lopuksi) teflon pinnotteisessa kattilassa hetki, älä paista! Lisää risottoriisi ja kuullota sitä hetki. Lisää yrttifondi, valkoviini ja silputtu timjami, hauduta koko ajan sekoittaen.





Lisää vettä pikku hiljaa hitaasti imeyttäen neste risottoon. Aloita paistamaan broilerin rintafileitä. Paista kummaltakin puolelta n. 10 minuuttia.



Kun neste on imeytynyt hyvin risottoon ja riisi on kypsää, lisää kantarellit, parmesan juustoraaste sekä lehtipersilja silppu. Sekoita ja tarjoile.


Tässä on aivan ihana ruoka viikonloppuun. Kanttarelli kausi on juuri parhaimmillaan, joten sieniruuat on nyt loistavia. Suosittelen kokeilemaan!



Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.