Sisällön tarjoaa Blogger.

Kirpputorit, lastenkirjojen ostosparatiisi

Kirppis löytöjä

Olen viimeisen puolen vuoden aikana koonnut Ässän kirjahyllyä urakalla. Eli toisin sanoen, olemme alkaneet keräämään muutamia kirjasarjoja, joita itse tykkään lukea iltasaduksi ja joita Ässä tykkää kuunnella. Teinimonsterin aikaisia kirjoja ei jäänyt pahemmin Ässälle perinnöksi. Sillä ne ovat joko erittäin hyvin luettuja tai ovat päätyneet uusille omistajille. Onneksi joitakin kirjoja säästettiin. Nyt kun Ässä alkaa olla sen ikäinen, että mielellään kuuntelee iltaisin iltasadun, kirjojen puuttuminen tai vähäinen määrä on alkanut rasittaa sadun lukijoita. Toki kirjastosta saa lainattua kirjoja, mutta mielestäni jokaisella tulee olla oma kirjahylly, missä on muutama kirjasarja, mielellään koko kokonaisuudessaan.

Ässälle olen nyt aloittanut keräämään lasten kirjakerhon kirjoja (ovat muuten pituudeltaan ihan parhaita iltasatukirjoja taaperolle), Pekka Töpöhäntää, Katti Matikaista sekä Koiramäkeä. Lisäksi hyllyyn eksyy aina ajoittain muitakin kirjoja, jos halvalla saa tai on vanha klasikko omasta lapsuudesta. Eli todennäköisesti kirjahylly tulee paisumaan melko suureksi. Mutta eihän se haittaa, sillä vuodessa on 365 iltasatua, joten kyllä niitä tulee myös luettua. Joitakin pitää tietty lukea useasti tulevaisuudessa, mutta ei vielä.

Kirppis löytöjä

Olemme Teinimonsterin kanssa aina tykänneet koluta kirppiksiä. Toisinaan teemme sieltä ihan mielettömiä löytöjä sisustukseen tai vaatekaappiin. Välillä tulee aikoja, kun kirppikseltä ei löydä yhtään mitään. Mutta vaikka kirppikseltä ei löydä mitään, ei se haittaa. Kirppikset vaan on ihan mahtavia paikkoja muuten. Niissä on tuoksu ja tunnelma. Saatamme viettää monta tuntia tonkiessamme kirppiksiä. Meistä on hauska katsella mitä muut myy, millä hintaan ja samalla pohtia millaisesta kodista tavara on tullut. Joo, taidamme olla aika hassuja, myönnän.

Kirppis löytöjä

Kirpparit ovat ihan mielettömiä aarrearkkuja mitä tulee lasten kirjoihin. Sieltä löytää vanhoja satuklassikoita sekä uusimpia uutuuksia edullisesti. Ja mikä kirjoissa on parasta, ne eivät kulu lukemalla. Toki lasten kirjoissa usein näkyy pientä käytönjälkeä, mutta useimmiten ovat melkein jopa uuden veroisia. Kuvissa on minun viimeisin saalis meidän vakkari kirppikseltä. Mukaan lähti 17 kirjaa ja hintaa niille tuli vain 15.50€. Aikamoinen löytä, vai mitä?

Luetaanko teillä iltasatua? Mitä kirjoja teillä luetaan? Ostatteko omaksi vai lainaatteko kirjastosta?


4 kommenttia

 1. Mä olen kanssa tehnyt kirppareilta kivoja löytyjä kirjoista ja muistakin lapsen tuotteista. Viime aikoina juuri kirjoja on tarttunut mukaan n. 0,10-0,50€/kpl eli tosi edullisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet kyllä tehnyt todella hyviä löytöjä. Useimmiten olen itse maksanut 0,50-2,50€. Muutaman hieman arvokkaamman olen tainnut myös ostaa.

   Poista
 2. Vautsi! Oot tehnyt kyllä todella hyvät löydöt! :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.