Sisällön tarjoaa Blogger.

Kun jääkaapissa ei ole mitään syötävää...

Seuraava tilanne on varmasti monelle erittäin tuttu: 

Lounasaika ja kaikilla kiljuva nälkä. Avaat jääkaapin ja siellä ei ole mitään ruokaa. Olet unohtanut käydä kaupassa! Alkaa kiukuttaa ja paiskaat oven kiinni. Avaat uudestaan jääkaapin, toivoen että sinne olisi ilmestynyt koko perheen täyttävä pizza. Ei ole ilmestynyt, paiskaat jääkaapin oven uudelleen kiinni. Kuulet kuinka lapset alkavat jo kiukutella nälkäänsä. Tiedostat, että jos nyt lähdet kauppaan tulee siitä sota. Nälkäkiukkuhuutoa koko reissun ajan. Joten hylkäät jo orastavan ajatuksenkin nälkäisesti kauppareissusta. Alat pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja.

Vaihtoehto 1 

Syötät pienimmälle pilttipurkin ja käsket teinin ottaa jääkaapista löytyvän omenan ensi hätään. Ja kun taapero on syönyt, nokka kohti supermarkettia. Sitten tajuat, että vaihtoehto ei ole kovinkaan hyvä. Jos syötät taaperon, sille tulee uni. Ja sitten sinulla on nukkuva taapero siellä autossa, kun pitäisi mennä kauppaan. Tietenkään et voi jättää taaperoa autoon nukkumaan. Joten herätät ja nostat kärryihin, saat kuunnella koko kauppareissun väsykiukkua. Paluumatkalla kiukkuinen taapero nukahtaa juuri kotipihalle saavuttaessa ja loppu päivä meneekin sitten kiukuttelussa, kun et saa enää takaisin päiväunille sitten millään. 

Vaihtoehto 2

Kiukuttelet jonkin aikaa asiaa ettei ole mitään syötävää. Syötät taaperolle sen pilttipurkin ja laitat päikkäreille. Kun päikkärit on nukuttu, syötät välipalan ja lähdette kauppaan. Tässä kohtaan itse olet nälkäkiukun partaalla ja mikään ei onnistu. Ostoslista, jonka vaivalla väsäsit päikkäreiden aikana on jäänyt kotiin. Ravoisasti yrität miettiä, mitä siinä listassa oli. Summamutikassa paiskot tavaroita ostoskärryyn ja kiroilet mielessäsi huolimattomuuttasi. Tässä kohtaan taapero alkaa haista ja joudut jättämään kärryn keskelle kaupan käytävää, kun lähdet etsimään kaupan ulkopuolelta lastenhoitohuonetta. Ja kun viimein pääset kassoille, huomaat jonojen olevan kilometrin pituiset. Kiukuttelet jonoja mielessäsi ja harkitset tuuppaavasi edelle olevaa mummoa laittamaan vauhtia. Kotona huomaat, ettet ollut ostanut mitään järkevää syötävää ja päätät soittaa miehelle kauppalistan. Rahaa kuitenkin oli kauppaan uponnut yli 50€... Edelleen olet nälissäsi ja mussutat ostamaasi suklaalevyä.

Vaihtoehto 3

Käyt rauhallisesti kaikki kaapit uudelleen läpi. Kurkistat nyt myös pakkaseen. Pakkohan kaapeissa on olla jotakin syötävää. Jos ei muuta, niin kyllä kaurapuurokin täyttää vatsan. Käyt huolellisesti kaikki kupit sekä lokerot läpi ja löydät vaikka mitä syötäväksi kelpaavaa. Vanhoista ruuan tähteistä saa loihdittua vaikka millaisen herkkuaterian hieman mielikuvitusta käyttäen. 

Useimmiten valikoin harmikseni vaihtoehdon 1 tai 2. En ole vieläkään oppinut, että vaihtoehto 3 olisi oikeasti paras. Meillä on kaapissa aina mm. kaurahiutaleita, mannaryyneja, jauhoja, voita, öljyä sekä erilaisia säilykkeitä, kuten ananasta, oliiveja ja jalopenoja. Pakkasesta löytyy aina marjoja, joskus jopa piirakoita tai muita pakastettuja ylijäämä leipomuksia. Mikä siinä onkaan, ettei kovassa nälässä pysty kunnolla ajattelemaan. Eikä silloin myöskään näe kunnolla. Näistäkin aineista saa vaikka mitä herkkua aikaiseksi. 

Eilen meillä ei ollut jääkaapissa "mitään syötävää". Ja kun tämä ajatus tuli, päätin käydä samantien koko kaapin huolellisesti läpi. Ihan varmasti siellä on jotakin tähteitä, mitkä yhdistelemällä saan koko perheelle ruuan. Ja kyllä vaan olikin! Meillä on oikeasti ihan ihme jääkaappi sillä...


Savulohipasta

Löysin kaapista mm. salaatista yli jääneet paprikan puolikkaat, perunasalaatista jääneet kevätsipulit, unohtuneen kipparijuusto ruokakerman ja viikonloppuna savustetun lohen palan. Lisäksi löytyi valikoima erilaisia pastoja, jotka yhdistelmällä sain kaikille sopivan määrän pastaa savulohikastikkeen kanssa. Tästä syntyi mielettömän hyvä ja ravitseva savulohipasta.


Savulohipasta


Aina ei meilläkään ole näin hyvä tuuri. Uskon kuitenkin, että sieltä kaapin kätköistä löytyy aina jotain syötävää, jolloin ei tarvitse lähteä nälkäisenä kauppaan. Ja jos ei muuta syötävää niin ainakin sitä kaurapuuroa, joka on tyhjää parempi...

Käykö teillä näin? Onko teidän jääkipissa löytöjä? Minkä vaihtoehdon sinä olisit valikoinut?


2 kommenttia

  1. Tutulta kuulostaa. Pitäisi valikoida aina se vaihtoehto 3 koska niinkuin sinäkin todistit, kyllä sieltä jääkaapista löytyy aina jotain jos vain käytät hieman mielikuvitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en vaan itsekään ymmärrä miksi sen vaihtoehdon valikoiminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa... Sitä ei kai nälkäisenä osaa ajatella.

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.