Sisällön tarjoaa Blogger.

Lastenhuoneen matto vai koiranpeti?

Sukhi-matot

Muutama viikko sitten meille saapui Nepalista Sukhi-mattojen ihana käsintehty huopapallomatto. Maton nimi on Manna, maton on tehnyt Binita Kadkha. Yhteistyössä Sukhin kanssa sain valikoida heidän valikoimastaan yhden maton, joka miellyttää minua eniten. Tämä manna-matto valikoitui heti suosikikseni, sen iloisen, leikkimielisen ja kuitenkin harmonisin värin vuoksi. Maton värit ovat luonnossa upeammat kuin kuvissa. Kuvat eivät tee mitenkään oikeutta tälle kauniille matolle.

Tämän ihanan ja pirteän maton oli tarkoitus tulla piristämään meidän lastenhuoneen ilmettä. Mutta mitä ihmettä sille onkaan tapahtunut? Olin kovasti suunnitellut mattoa vauvakuvauksiin taustaksi sekä muutoin lastenhuoneen väripilkuksi, mutta nyt alkaa vahvasti näyttää siltä ettei suunnitelmani aivan toteudu. Ilmeisesti meidän koirat tietää hyvän päälle ja omaavat myös, sanoisinko erittäin kalliin maun. Sillä en ollut ehtinyt saamaan mattoa edes kunnolla paketista esille, kun nämä karvakuonot valtasivat maton. Mikä nyt olisikaan mukavampi paikka koiran ottaa päiväunia, kuin superpehmeä huopamatto? 


Ensivaikutelma matosta on hyvä. Matto on pehmoinen ja ihana jalan tai tassun alla. Se mikä pitää matossa huomioida, että matto on korkea. Se tosiaan valmistetaan huopapalloista, joten maton korkeus on reilu sentti. Eli matto ei ole ihanteellisin oviaukkoihin, toki riippuen oven avautumis suunnasta. Eli tämä kannattaa huomioida mattoa tilatessa.

Voisi kuvitella, että tällainen huopapallomatto imee likaa ja koirankarvoja kiitettävästi, mutta ilokseni olen saanut huomata olleeni väärässä. Koirankarvat sekä muu roska ovat todella helppo puhdistaa imuroimalla ja tarvittaessa mattotelineellä tuulettamalla. Eli tämä matto sopii hyvin perheeseen jossa on lemmikkejä. Ja kuten kuvista huomaa, niin ainakin koirat rakastavat tätä mattoa. Tällä hetkellä pohdinkin, pitäisikö minun tilata toinen samanlainen, mutta isompi matto. Nimittäin nyt matot olisivat 60% alennuksessa Sukhimatoilla.

Huopapallomatto


Mikä ihmeen Sukhi?

Sukhin tavoite on hyvin yksinkertainen: me haluamme tarjota sinulle laadukkaita käsintehtyjä mattoja. Sukhin matot tehdään vain tilauksesta, joten matontilaaja voi itse räätälöidä oman mattonsa, niin värin kuin koon puolesta. Koska maton valmistus alkaa vasta tilauksesta, kannattaa varautua 12 viikon odotusaikaan. Mutta odottaminen kyllä palkitaan.
Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Asiakkaat sanovat usein, että meidän mattomme tekevät heidät onnellisiksi. He ostavat meiltä, koska tietävät saavansa hienon käsintehdyn maton, joka tulee suoraan maton valmistaneelta työntekijältä.
Sukhi-mattojen hoito-ohjeet (kopioitu Sukhin www-sivuilta)

Huopapallomaton puhdistusohjeet
Me käytämme mattojemme valmistukseen vain 100% puhdasta uutta villaa. Villamme tulee suoraan Uudesta Seelannista. Huopapallomatto on hyvin helppo puhdistaa. 
Imurointi
Huopapallomattosi pysyy puhtaana, kun ravistelet sen silloin tällöin ja imuroit säännöllisesti. Voi olla, että huomaat mattosi alle muodostuvan pölyhiukkasia. Nämä hiukkaset ovat vain maton huovuttamisesta kuituihin jäänyttä saippuaa, ja ne katoavat nopeasti.
Tahrojen poisto
Koeta välttää Sukhi-mattosi kastumista. Mutta sattuuhan sitä. Jos matollesi läikkyy nestettä, käytä saippuoitua rättiä ja taputtele sillä mattoa hellävaraisesti niin, että saat ylimääräisen nesteen pois matosta. On tärkeää, ettet hankaa mattoa liian voimakkaasti. Jatka maton taputtelua ja hellävaraista pyyhkimistä kunnes tahra on kadonnut tai haalistunut huomattavasti. Jos tahra on vielä näkyvissä, sinun kannattaa viedä matto asiantuntevaan pesulaan.
Jotkin tahrat saattavat olla liian vaikeita poistaa jopa ammattilaiselle. Mutta ei hätää: Sukhi-matot ovat kaksipuoleisia, joten voit aina kääntää maton ja jättää likaantuneen kohdan maton alapuolelle.


Katsokaa nyt tämän ilmettä! Voiko tuolta naamalta kieltää tätä ihanaa mattoa? Eli mitä koiraihminen ei tekisi koiransa vuoksi? Antaa käyttää lastenhuoneen mattoa petinään. Onneksi matto on niin helppo puhdistaa, muuten saattaisin olla täällä hermoromahduksen partaalla.6 kommenttia

 1. Ihana! Hän on niin onnellinen pehmoisesta pedistään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä syystä en raaskinut ees suuttua ja häätää pois. ❤

   Poista
 2. Siis tuo katsehan suorastaan anoo tilaamaan maton myös eksklusiivisesti koirien käyttöön :D. Ja todella kiva kuulla käyttökokemuksia koiraperheestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan vakavasti harkitsen tilaamista ihan koiranpediksi ja oman lastenhuoneeseen. ❤

   Poista
 3. Ihana matto! Mie aina haaveilen noista palleromatoista <3

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.