Sisällön tarjoaa Blogger.

Suolainen kinuskijuustokakku

Suolainen kinuskijuustokakku

Suolainen kinuskijuustokakku

Suolainen + makea on aina ihana yhdistelmä. Kaikki parhaat herkut muodustuu vastapareista. Ne räjäyttää aina suun makuhermot, luoden ihanan makujen sinfonian. Varsinkin, jos niitä onnistuu yhdistelemään juuri sopivassa mittasuhteessa. Aina välillä tulee pieniä huteja, mutta useimmiten olemme onnistuneet suolaisen ja makean yhdistämisessä.

Yksi suurimmista herkuista meillä on ollut kotitekoiset snickers -patukat, joissa yhdistyy suolainen ja makea täydellisesti. Toinen meillä rakastettu resepti on ollut Rocky Road -suklaapalat, joita meillä on leivottu useamman kerran tässä viimeisten vuosien aikana. Näissä kummassakin yhdistyy suklaa suolaisiin pähkinöihin. Eli aivan täydellistä. 

En olisi uskonut, että vedän pääsiäisenä suklaaöverit, joten pääsiäisen jälkeen ei ole enää maistunut suklaa leivonnaiset. Nyt onkin sitten pitänyt keksiä jotain muuta, kuin suklaaleivonnaiset vieraille. Raskausaikana kehitin itselleni kovan himon lakuun, salmiakkiin ja juustokakkuihin, joten näistä on vieraille keksitty erilaisia tarjottavia. Yksi suurimmaksi hitiksi nousi tämä täydellinen suolainen kinuskijuustokakku. Tämä kakku kutkuttaa nirsommankin makuhermoja ja vie kielen mennessään.

Suolainen kinuskijuustokakku

Salted Caramel Cheesecake

 
Salted Caramel Cheesecake

Pohja:

200 g digestive-keksejä 
(varmista gluteenittomuus)
100 g voita

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele huolellisesti 24-senttinen irtopohjavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille n. 1cm korkeuteen. Paista pohjaa noin 10-12 minuuttia tai kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

Juustokakkutäyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri sekä sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 30-35 minuuttia 160 asteessa uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on jähmettynyt. Jäähdytä hyvin ennen päällisen lisäämistä.

Kinuski:

1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Ripottele oman maun mukaan sormisuolaa kakun päälle. 

Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse ennen tarjoilua.

Salted Caramel Cheesecake

Salted Caramel Cheesecake

Tämä kakku sopii loistavasti vieraille tarjottavaksi ja sopii myös gluteenittomille vierailla. Tämä on myös helposti muunneltavissa vähä laktoosiseksi. Kokeile tarjota mansikka- tai vadelmamelban kanssa. Sopivat tähän täydellisesti ja tuo ihanaa raikkautta. 


4 kommenttia

  1. Näyttää tosi herkulliselta ☺ Pitääpä kokeilla tehdä joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on lähes täydellistä. Suosittelen vadelmamelbaa tämän kanssa.

      Poista
  2. Missä tässä se suolaisuus? Kun ainekset on kaikki makeita? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups! Ohjeesta puuttui, että sormisuolaa tulee siihen kinuskin päälle... :P

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.