Sisällön tarjoaa Blogger.

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

 SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

Jatketaan tätä blogiviikkoa kakkuresepteillä. Minulla olisi vielä kolme erilaista kakkureseptiä viime viikonlopun rippijuhlista, jotka ajattelin jakaa teidän kanssa. Tämän lakritsin ystävän kakun jälkeen olisi tulossa gluteenittomia ja maidottomia kakkuja. Mutta ensin:

SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU

Pohja


200 g tummia täytekeksejä esim. Domino
75 g voita

Sitruunatäyte


6 liivatelehteä
3dl dl kuohukermaa
300 g Lemon curdia
3 rkl vettä

Lakritsitäyte


450 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
2dl kuohukermaa
1,5 dl lakritsikastiketta
1 sitruunan kuoriraaste
3liivatelehteä
2rkl vettä

Kuorrute


150 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
150 g valkosuklaata
mustaa elintarvikeväriä

Koristeluun


Englannin lakuja


Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimen avulla pakastepussin sisällä. Lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle tasaisesti ja laita a jääkaappiin. 

Laita kaikki liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kaikki tarvittava kuohukerma (5dl). Mittaa lemon curd omaan kulhoon. Kuumenna 3rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 6 puristettua liivatetta. Sekoita liivateseos lemon curdin joukkoon. Lisää tahnaan 3/5 kermavaahdosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.

Lisää loppu kermavaahdon joukkoon sitruuna-lakritsirahka ja sekoita. Lisää lakritsikastike ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sulata loput liivatteet 2rkl kiehuvaan veteen. Valuta ohuena nauhana lakritsi-kermaseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti sitruunamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 h tai seuraavaan päivään.

Valmista kuorrutus, kun kakku on täysin hyytynyt (seuraavana päivänä). Kuumenna lakritsirahka ja paloiteltu valkosuklaa keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä ja värjää mustaksi esim. mustalla pastavärillä.

Anna kuorrutteen hetki jäähtyä ennen kuorruttamista, ettei se sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle ja tasoita pinta. Koristele kakku englannin lakuilla.


 SITRUUNA-LAKRITSIKAKKU


Tämä kakku on täydellinen lakristin ystävälle. Kakku on helppo ja suht nopea valmistaa. Ja maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilyy jääkaapissa hyvin peiteltynä 4-5 vuorokautta.

Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.