Sisällön tarjoaa Blogger.

Tehdään itse vauvan huoneen sisustus!

Olen aina pitänyt käsitöiden tekemisestä, tosin ne on rajoittunut villasukkiin ja verhojen lyhentämiseen. Teinimonsterille on välillä joutunut tekemään näytösasuja harrastuksiin ja ne ovat tuntuneet pakkopullalle. Minun kärsivällisyys ei vaan yksinkertaisesti riitä sellaiseen pikkuiseen nyhväämiseen. En oikein tiedä mistä tuo minun teinimonsteri on perinyt tuon  kiinnostuksen ja innostuksen käsitöihin. Koulussa on innostunut tekemään esim. lompakoita, laukkuja yms. johon minun kärsivällisyys ei ole riittänyt.

No, nyt tuli tilanne eteen, että minäkin pääsyin tekemään käsitöitä ihan omasta halusta, toki teinimonsterin avustuksella. Miten jouduinkaan tähän tilanteeseen? No, olin löytänyt tulevalle vauvalle aivan ihanan pinnasängyn huuto.netistä ja se oli yksinkertaisesti pakko huutaa. En kuitenkaan ollut ennen pinnasängyn huutoa tutustunut vauvan tavaroihin... Ilmeisesti Suomessa yleisesti myytävät pinnasängyt ovat standardikokoisia, mutta sitten esim. Englantilaiset ja jenkki pinnikset ovat jotain muuta. Tämä minun huutamani pinnasänky on merkiltään Mamas&Papas ja on suurempi kuin suomalaiset pinnikset. Joten ensimmäinen ongelma oli patja. Toki sänkyyn piti ostaa samaa merkkiä oleva patja (Suomessa myydään merkkiä, joissakin lastentarvikeliikkeissä). Patja oli luonnollisesti huomattavasti hintavampi kuin normaalit patjat. 

Seuraava ongelma olikin pinnasängyn reunasuojus. Ilmeisesti Briteissä ei suosita kokonaan sängyn ympäröiviä suojukisia. Suomessa yleisesti myytävät suojukset taas oli auttamattomasti liian lyhyitä. Ainoana vaihtoehtona oli tehdä suojus itse. Yllättävää kyllä, tämä tuli huomattavasti halvemmaksia kuin kaupasta ostettu. Suojuksen pituudeksi tuli 4,2m. Tarvikkeisiin meni rahaa vajaa 40€. Mutta miten sitten meni aikaa? Aikaa tuhraantui todella paljon. Ajatuksena oli, että eihän tuo voi olla kovin haasteellista. Suoraa saumaa vain... Eihän se ollutkaan kovin vaikeaa, mutta sitten tietenkin halusin siihen koristeellisuutta ja sitä hain vinonauhan avulla. Reunoista tuli huomattavasti huolitellumman näköiset. Tämän kiinnittämiseen menikin sitten aikaa! Lisäksi haastetta toi vanun saaminen tasaisesti noin pitkään tasaisesti. Yllättävän vaikeata oli saada pysymään yhdessä vinonauha, päälikangas ja vanu. Mutta mielestäni onnistuimme työssä teinimonsterin kanssa erittäin hyvin. Kaksi käsiparia oli ehdottomat, yksin noin ison työn kasassa pitäminen olisi ollut eritäin vaikeaa. Mutta tässä kuvat, voitte itse päättää miten siinä onnistuimme.


Tässä meidän tyylinäyte. 

Meidän kissakin ihastui uuteen suojukseen ja tuleviin verhoihin
Kun sitten pääsimme tähän ompelun makuun, päädyimme tekemään vauvan huoneeseen myös verhot. Tämä tuli siitä, että meillä on huonekorkeus sellainen, ettei meille käy yhdetkään valmisverhot. Eli olisin kuitenkin joutunut ompelemaan ainakin yhden sauman. Samalla sitten ompelee kolme saumaa. 


Suuruudenhulluna päädyin tekemään saman tien pimentävät verhot. Meillä ei ole yhdessäkään huoneessa sälekaihtimia ja jokaiseen makuuhuoneeseen paistaa aamuaurinko. Eli pimentävät verhot ovat ihan ehdottomat. Löysimme teinimonsterin kanssa aivan ihanan pöllökankaan ja päädyimme siitä tekemään verhot. Verho vaati vuorituskankaan, jotta se pimentää. 

Kuulostaako helpolle? Kaksi kangasta vain kiinnitetään yhteen? No, ei se ihan niin ollut! Ensinnäkin, verhokangas on leveydeltään 150cm ja vuorituskangas 140cm. Vuorituskangas pitää kiinnittää tasaisesti jokaiselta sivulta saumojen sisään. Tarkkana pitää olla, ettei kangas kiristy liikaa. Eli vuorituskangasta ei saa pingottaa liian tiukalle. Tämä olikin yllättävän hankalaa. Yhdessä kuitenkin selviydyimme tästä haasteesta. Vehot levitettiin lattialle ja toinen nuppineulatti toisesta reunasta ja toinen toisesta. Verhot valmistuikin loppuen lopuksi kahdessa illassa. 


Verhotkin pääsivät jo ikkunaan

Verhoissa onnistuminen toikin uudelleen kipinän käsitöihin. Nyt tässä pohdin, mitä me voisimme seuraavaksi tehdä. Lisäksi meidän lähellä olevassa kangaskaupassa on mielettömän ihania kankaita ja haluaisin tehdä niistä kaikista jotakin. Ehdotuksia siis otetaan vastaan!

PS. kerron mielelläni tarkemmin miten tuo pinniksen suojus ja verhot toteutettiin, eli saa kysyä!

Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.