Sisällön tarjoaa Blogger.

Liinailua


Nyt Ässän synnyttyä olen innostunut kantamisesta. Osittain tämä innostus kantamiseen saattaa johtua siitä, että en mielelläni jätä poikaa minnekään vaan haluan nähdä hänet koko ajan. S:n kantaminen liinassa taikka repussa helpottaa arkiaskareita, kuten sitä pakko pulla siivoamista. Jo ennen pojan syntymää olin hommannut tuon Wompat kantorepun, josta jo kerroinkin aikasemmassa postauksessa. Muutama viikko sitten löysin liinat ja uskaltauduin kokeilemaan niitä.


Girasol
Didymos
Ensimmäinen hommaamani liina oli Girasol ja koko 3 eli pituus 3,6m. Syynä miksi hommasin tuon lyhyen liinan, oli etten uskonut pystyväni pitkää liinaa sitomaan ja kuvittelin lyhyen liinan hallinan olevan helpompaa. Ostin liinan käytettynä, jolloin tämä oli valmiiksi kesytetty ja näin ollen helpompi vasta-alkaja liinailijan aloittaa liinailu. Todella nopeasti huomasin lyhyen liinan rajoitukset. Käytännössä homma menee niin, että mitä pidempi liina sitä monipuolisemmat sidonta mahdollisuudet. Ja nälkähän kasvaa syödessä, niin myös minulla. Eli parin viikon liinailujen jälkeen aloin etsimään pidempää liinaa.


3,6m liinalla tehty ristisidonta
Sidonta jäi hieman löysäksi.
Tämä vaatii hieman harjoittelua.

Toinen ostamani liina oli Didymoksen Geckos koossa 6, eli pituutta on jo 4,7m. Tämä liina löytyi kirpputorilta, joten oli myös kesytetty valmiiksi ja liinailun pystyi aloittamaan heti ilman mitään kikkailuja. Nyt olen muutaman kerran kokeillut tätä pidempää liinaa ja todennut, että pelkäsin ihan turhaa tuota pituutta. Liina olikin yllätävän helppo sitoa ja sidontojen tukevuus yllätti. Ei tämä liina mitenkään kakkoseksi jää turvallisuudessa kantoreppuun nähden, toki vaatii huolellista sitomista ja opettelua sekä kärsivällisyyttä. Luultavasti kotioloissa tulemme käyttämään enemmän liinaa, mutta kun lähdetään koirien kanssa lenkkeilemään on tuo Wompat minun valinta.


4,7m liinalla tehty kietaisuristi.


Tämä tuntuukin tukevalle!Näiden muutaman viikon liinailun jälkeen olen harmitellut etten tullut teinimonsterin aikaan kokeilleeksi liinailua. Itse asiassa, silloin en edes tiennyt mitään koko liinailusta. Ja jos olisinkin tiennyt, niin en tiedä olisinko edes tullut kokeilleeksi. Siihen aikaan suhtauduin äitiyteen huomattavasti eri tavalla kuin nykyään. Olinhan silloin vielä aika teini... Mutta hieno lapsi tuosta teinimonsteristakin tuli vaikka en hänen kanssaan liinaillut. :)

En voi muuta kuin suositella kaikkia kokeilemaan liinailua. Ja sitä paitsi, liinoja on todella paljon erilaisia! Jokaiseen makuun löytyy varmasti liina. Minullekin on tulossa jo kolmas liina ;) Siitä voinkin kertoa toinen kerta, kun liina saapuu.

Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.