Sisällön tarjoaa Blogger.

Siisteyskäsitykset yhteentörmäyksessäMeillä on nyt jonkin aikaan ollut ongelmana teinimonsterin käsitys siisteydestä. Vielä vuosi sitten teinimonsterille oli erittäin tarkka, että tavarat ovat paikoillaan ja huone siisti. Mutta nyt viimeisen vuoden aikana, olen huomannut tappelevani tuon teinihirviön kanssa siivoamisesta.

Ihan ongelmaksi ovat muodostuneet vaatteiden ja kenkien laittaminen paikoilleen. Likaiset vaatteet harvemmin löytävät tietään pyykkikoriin, vaan ne löytyvät useammin sängyn alta tai meidän ihanan pentukoiran hampaista. Teinimonsterin sänky on usein täynnä vaatteita, koska ennen kouluun lähtöä täytyy totta kai kokeilla ainakin neljää eri vaatekokonaisuutta ja hylätyt vaatteet päätyy sängyn päälle sikin sokin. Kengät eivät koskaan löydä paikoilleen kenkätelineeseen, vaan ovat sekaisin joko keskellä eteisen lattiaa taikka kodinhoitohuoneessa. Riippuen mistä ovesta teinimonsteri on milloinkin päättänyt saapua sisälle.


Pyyhelattialla, sängyllä vaatteita ja sängyn alta pilkottaa treenikassi, jossa hikivaatteet...

Märät pyyhkeet löytyvät kodinhoitohuoneen lattialta tai teinimonsterin omasta huoneesta milloin mistäkin, useimmiten lattialta. Koulupöytä on useimmiten täynnä kaikkea muuta kuin koulutarvikkeita, minkä vuoksi läksyt tehdään keittiössä taikka sängyllä. Keittiönpöytä välillä pursuaa teinimonsterin koulukirjoja ja vihkoja. Lisämausteen antava aku ankat, koska syödessä pitää tietenkin lukea jotakin tai tuijottaa padia. Leivän muruja, läikkynyttä juomaa ja tippunutta ruokaa ei tietenkään korjata koska meillä talo siivoaa itse itsensä. 


Koulupöytä... Ei sanottavaa...
Jos teinimonsterille huomauttaa tästä siivottomuudesta, vastaus on aina "Oon just siivoamassa.", "Mähän siivosin!" tai "Joo joo! Älä ragee." Niinpä niin... Silti muutaman minuutin päästä on sama kaaos ja huomaan itse olevani siivoamassa paikkoja. Olen uhkaillut neitiä, että en pese vaatteita jotka eivät pyykkikorissa, niin ei tunnu haittaavan. Ilmeisesti neidillä on liikaa vaatteita. Tai sitten samaa paitaa voi käyttää puol vuotta, jos sen välillä tuulettaa sängyn alla ja laittaa päälle litran hajuvettä. 

Minusta on alkanut tuntuu, että minun on myönnettävä tappioni. En haluaisi joka toinen päivä mäkättää samoista asioista."Laita pyykit pyykkikoriin." "Pyyhi pöytä." "Laita tavarat paikoilleen koulupöydältä, jotta mahdut tekee läksyt." "Kengät kuuluu eteiseen kenkätelineeseen." "Pyyhe pitää laittaa naulaan kuivumaan, sitä ei voi jättää lattialle, koska alkaa haisemaan." "Vaatteet joko kaappiin tai pyykkikoriin sängyltä, sänky ei ole vaatekaappi." Haluaisin olla joskus kiva äiti, se mikä minun piti olla! Minun piti olla se äiti, joka ei ole koko ajan mäkättämässä ja kyttäämässä lapseni tekemisiä. Mutta tässä sitä ollaan. 12 vuotta myöhemmin mäkätän ihan samoista asioista, joista minulle mäkätettiin. Kyllä se historia näköjään toistaa itseään. :)


Keittiön tuolilla vaatteita, lauantai karkit unohtunut pöydälle sekä kasa akkareita...

ARGH! TEINIT JA SIIVOUS... 


Jos sinulla on vinkki, millä saan tuon teinimonsterin huolehtimaan siisteydestä, ole kiltti ja kerro. Välillä tuntuu, että tulen hulluksi tuon teinin kanssa. :D

Ei kommentteja

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.