Sisällön tarjoaa Blogger.

Vieraskynänä

Sain noin kuukausi sitten kuulla, että pääsen vierailemaan Mutsis on -blogiin. Sain Emilialta kunnian kirjoittaa hänen blogiin yhden postauksen ja sillä tavoin saaada tälle omalle blogille mainostusta. Aivan älyttömän hieno tilaisuus! Ja minusta on aivan mielettömän hienoa, että Emilia antoi tällaisen mahdollisuuden nimettömälle bloggaajalle. Iso kiitos! 


Olen aina ollut kohtuullisen hyvä keksimään kirjoitettavaa, eikä minulla ole ollut ongelmia luoda tekstiä (ellei opinnäytetyötä lasketa). Mutta nyt... Kun saan kirjoittaa toisen blogiin postauksen, niin blankkoruutu vaan kirkuu "sä et osaa kirjoittaa mitään, sulla on vaan huonoja ideoita ja ketä kiinnostaa lukea sun typeriä tarinoita". No, niinpä! Kun tästä vaiheesta pääsee viimein yli, niin ideoita vaan tulee. Sitä haluaisi kirjoittaa kaikesta. Tuoda kaikki mahdollinen esille ja sillä tavoin näyttää kuka on. Toisaalta kuitenkin pelottaa. Mitä muut ajattelevat sinusta ja sinun jutuista. Aiheen valinta on aina hankalaa. Ja kun aiheen saa valittua, niin sen lähestymistapa pitäisi myös päättää. Missä muodossa kirjoittaa. Sekä miten jutun rajaa. Rönsyily on aina ollut minun ongelma. Rönsyilen myös keskusteluissa. Mieleen aina juolahtaa sivutarina ja se pitää kertoa siinä paikassa. Ja lopulta sitä unohtaa mistä oli alunperin kertomassakaan. Näin käy välillä kirjoittaessakin. Mutsis on -blogiin päädyin kirjoittamaan siitä, onko olemassa lainkaan oikeaa aikaa tulla äidiksi? Minä en ole koskaan tullut ns. oikeaan aikaan äidiksi. Näin minulle on ulkopuoliset ihmiset kertoneet. Kuitenkin omasta mielestäni olen tullut kummallakin kerralla aivan täydelliseen aikaan äidiksi. Kumpikin ihana lapsi on tuonut minulle paljon ja ovat valmistaneet minut heille sopiviksi äidiksi. Ikä, sairaudet, elämäntilanne, raha taikka parisuhde eivät tee äitiyttä. Äitiyteen kasvetaan ja lapset tekevät äidin. Koskaan ei voi olla 100% valmis äidiksi. Toiset ovat valmiimpia kuin toiset, mutta valmius aste ei määrittele sitä onko hyvä tai parempi äiti. Oikea aika tulla äidiksi on silloin, kun olet päättänyt pitää lapsen. Silloin kun vastanyt vauva nostetaan rinnalle ja saat haistaa ihanan vauvan tuoksu, niin ymmärtää, että tämä on oikea aika. Pääset lukemaan vieraskynä tekstini tästäMinun vieraskynä postaus julkaistiin eilin. Oli muuten hurjaa lukea omaa tekstiä toisesta blogista! Tuli tunne, että "voiku ois sittenkin kirjoittanut toisin, tai toisesta aiheesta..". Jälkiviisaus... Olen parantumaton jossittelija.  :DSuuri kiitos Emilialle tästä hienosta tilaisuudesta! :D

4 kommenttia

 1. Oli hyvä teksti. Tämä Emilian vieraskynäily on ihan hauska juttu. Musta oli hassu lukea kuinka pidit itseäsi 19 vuotiaana teininä ja että sait negatiivisiä kommentteja raskaana oloon. Minusta on ihana olla nuori äiti. Vaikka minkä ikäinen on huomaan puhuvani kaikissa lasten kerhoissa muiden mammojen kanssa samoista asioista. Ikä ei siis vaikuta äiteyteen vaikka monesti on 10v ikäeroa mammojen kanssa. Olen monesti ajatellut että on ihanaa vielä 10 v päästä saada taas vauva ja nauttia isompien sisarusten kanssa kuopuksesta. Oletko ajatellut haluavasti vauvalle kaveria vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kyllä sitä 19 vuotiaana vielä nuori vaikka asiaa miten katsoo. Toki kehitys on aina yksilöllistä ja sitä voi tuntua vanhemmalle kuin on. Se, että sain negatiivista palautetta raskaudestani on osittain varmasti asuinpaikastani riippuva ja osittain se tyypillinen tilanne: ei omaa kotia, ei ammattia, ei töitä jne.

   Emme ole vielä puhuneet siitä, että tehdäänkö vielä lapsia. Eikä vielä ole tullut mitenkään vauva kuumetta, kun tuo S vielä on ihan vauva. Toisaalta mikä jottei, toisaalta taas näinkin on hyvä. :D Mutta toistaiseksi kaikki ovet ovat auki.

   Poista
 2. Se oli mahtava kirjoitus kuten jo kommentoinkin Emilian blogiin. Löydät kommenttini "Niiskuneiti" nimimerkin takaa :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.