Sisällön tarjoaa Blogger.

Pistä mies asialla ja tee ite perässä

Olen tehnyt jo useamman vuoden työtä kouluttaakseni tuosta miehestä sellaisen, että osaa havannoida ympäristöä ja reagoida havannointeihin. Mutta se on haasteellista useissa tilanteissa. Välillä hän toki osaa yllättää, esim. enää ei tarvitse joka kerta huomauttaa että voi tuoda uuden wc-paperirullan kun edellinen loppuu. Taikka 70% myös pyykit löytävät pyykkikoriin. Ja osaa myös kysyä haluanko minä kahvia, jos on keittämässä itselleen.


Suurimman ongelman ympäristön havannoinnissa aiheuttaa pesukone! Meillä pesukone alkaa piippaamaan, kun on saattanut pesuohjelmansa loppuun ja luukun voi avata. Pesukone myös piippaa niin kauan, kunnes avaat luukun. Ja ääni äärimmäisen ärsyttävä Tämä ääni on ilmeisesti sellaisella taajuudella, jonka vain naiset kuulevat. Koska mieheni ei kykene siihen reagoimaan mitenkään... Useimmiten syöksyn avaamaan heti piippauksen alettua luukun ja tyhjennän koneen. Mutta sitten on muutamia tilanteita kun en vain pääse sitä heti avaamaan. Silloin piippausta saakin kuunnella joko niin kauan, että olen kehoittanut muutamaan otteeseen miestä edes avaamaan luukun taikka pääsen itse sen avaamaan. Ilman kehoitusta mies ei luukkua auki saa, pyykkien ripustamisesta puhumattakaan.Lisäksi miehelle tuottaa hyvin paljon hankaluuksia vauvan pukeminen. Hän ei useista opastuksista huolimatta vieläkään ymmärrä mitkä vaatteet kuuluvat taikka sopivat yhteen. Ei vaikka samaa sarjaa olevat vaatteet olisivat yhdistetty valmiiksi, niin silti on pitänyt pukea jotain aivan muuta. Eikä miehellä verkkokalvot aina rekisteröi edes sitä, jos päivän vaatteet ovat valmiiksi laitettu esille. Muutaman kuukauden on saanut tehdä töitä, että mies ymmärsi yöpuvun ja päivävaatteen eron. Toki edelleen jumpsuit saattaa eksyä yöpuvuksi ja yöpuku päivävaatteeksi. Mies-raukka menee aivan sekaisin, jos ulkona vaihtelee lämpötilat! Eli nyt kesä aikaan, kun sinne ulos ei tarvitse sitä vanupukua enää pukea... Tai jos eilen oli se 20 astetta lämmintä ja tänään onkin kolea sadekeli, niin ei ulos voikkaan mennä samoilla vaatteilla.Kaupassa käyntiä olemme harjoitelleet kovasti. Teinimonsteri on auttanut tässä kohtaa miehen koulutuksessa ja tarpeen vaatiessa on lähtenyt valvomaan kaupassa käyntiä. Valvontaa vaativia tilanteita ovat sellaiset, jos ostoslistaan on tullut sellaisia asioita, joita mies ei ole koskaan ollut mukana ostamassa. Tämä osio on ollut aika pitkään jo hallinnassa. Ainakin suurimmalta osin. Avuksi olen laittanut miehelle valokuvia tavaroista, joita kaupasta pitää tuoda. Näin jos olen huomannut pientä epäröintiä kohteen tunnistamisessa. Mutta nyt viikonloppuna sain huomata, että olin relannut ihan liian aikaisin näissä ostoksissa. Viikonloppu avasin silmäni, että koulutus on vielä aivan kesken! No, mitä sitten tapahtui? Pyysin, että mieheni käy kaupasta ostamassa vauvalle, joko maissinaksuja taikka riisikakkuja. Ja mitä tämä mies sitten tuo sieltä kaupasta?

Tarvitseeko muuta enää sanoa? On se vaan rankkaa olla mies! :DMitäs mokia teidän miehet ovat tehneet?Hyvä alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia

 1. Haha! Niin tuttua! Kaikella rakkaudella miehiä kohtaan siis :)

  Jos miehelle sanoo, että älä tuo banaaneja, niin hän tuo pussillisen niitä :) Olen huomannut, että järkevintä ja selkeintä on antaa vain yksi vaihtoehto, ettei putkiaivo mene sekaisin. Voi käydä niin kuin silloin, kun olin menossa ystäväni luokse kylään ja ystäväni pyysi miestä tuomaan makkaraa leivän päälle, heillä kun leikkeleestä puhutaan makkarana. Mies toi HK:n sinistä :) Mutta tuossa tilanteessa väärinkäsitys oli ymmärettävä.

  Monessa kodissa tunnetaan myös "Onko täällä puhtaita" ilmiö... Eli mies ei edes avaa tiskikonetta vaan kysyy, että onko siellä puhtaita vai likaisia. Tai sitten, jos mies on oikein aktiivisella päällä, niin hän kyllä avaa koneen luukun ja kysyy silti. Eikö sitä nyt näe, onko ne puhtaita vai likaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Meillä tuo saattaa seistä tuossa tiskikoneen edessä luukku auki ja kyselee ovatko puhtaita vai likaisia. Ja jos siihen erehtyy sanoo, että "katso". Niin menee mies-ressukka ihan hämilleen ja änkyttää, ettei hän tiedä. Ihanko oikeesti ei tiedä? Voi apua! :D

   Paras meillä näistä "onko puhtaita vaatteita" jutusta... Mies kyseli, onko hänellä puhtaita kalsareita. Johon totesin, että katso kaapistas, niin tuo retale kysy että "mistä?"

   Poista
 2. Haha! Niin tuttua! Meillä mies tarvitsee kauppalistan kauppaan ja ympärilleen ei katsele sitten yhtään. Ostaa vain sen, mitä listassa lukee. Auta armias, jos unohdan listasta maidon tai leivät. Niitä ei sitten tule ja piste.

  Mieheltä ei voi vaatia liikaa. Ja kannattaa antaa vain yksi tehtävä kerrallaan tai pasmat menee sekaisin ja mies lukkiutuu täysin. Naisena on ihan uskomatonta, miten töissäkin voin hoitaa montaa asiaa yhtä aikaa ja suoriutua kaiken lisäksi vielä suht hyvinkin. En ole vielä tähän päivään mennessä ymmärtänyt, että miten miehet ovat työelämässä asemansa ansainneet, kun eivät selviä edes kodin pikku askareista? Vai onko tämä joku kivikautinen juttu?

  VastaaPoista
 3. Tämä on jo vanha kirjoitus, mutta luin joku texti jossain joka muistutti mua tästä (& mun on PAKKO kommentoida tähän :-D ). Minä olen kyllä löytänyt aivan uskomaton mies ;-) . Hän täyttää pesukone & laittaa sen päälle. Kun kone piippaa hän menee ihan itse siirtämään vaatteet kuivuriin, & hän tyhjentää myös kuivuri (sekä vaatteet että vedet & nukkasihdit). Hän vie omat vaatteet paikoilleen. Hän myös sekä tyhjentää, täyttää että laittaa tiskokone päälle. Kun siivotaan niin hän imuroi & vaihtaa lakanat/pyyhkeet. Minä siis myös teen nämä asiat, eli jaetaan tehtävät, mutta mun ei tartte sanoa hänelle että hänenkin pitää tehdä niitä <3 . Kaupassa kun käydään niin meillä on yleensä 2listaa (kun hän on vegetariaani & myös esim. aamusafka on eri kun mitä minä syön). Ruoat tehdään yhdessä & jos mulla on iltavuoro hän tekee ihan itse neidin ruokaa, vaikka se ei ole vegetaarinen ruoka ;-) . Hän on myös saanut plussa-pisteitä lapsemme kavereiden äideiltä, koska hän istuu leikkimässä nukkeleikkejä tyttäremme kanssa. Tyttäremme mielestä iskä ei aina osaa leikkiä just oikein (kun just sitä kokemusta ei hirveesti ole :-D ), mutta hän nauttii isänsä seurasta <3 . Hänestä pidän kiinni <3 ...

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.