Sisällön tarjoaa Blogger.

Sepänmäen käsityömuseossa - Matkailuvinkki kesään

Kävimme Ässän kanssa viikonloppuna tutustamassa Mäntsälän kunnassa sijaitsevaan Sepänmäen käsityömuseoon. Museoon oli viikonloppuna vapaapääsy ja samalla alueella oli MLL järjestämä kotieläinpäivä. Normaalisti alueella on sisäänpääsymaksu: aikuiset 4€ ja lapset 2,5€. Käsityömuseo on yleisölle avoinna 1.6-7.8 aina ke-su klo 11-17.

"Mäntsälän Hirvihaarassa sijaitseva Sepänmäen käsityömuseo on elävä ja toimiva ulkomuseo, joka kertoo 1700-, 1800- ja 1900-luvun elämästä hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla. Eri ammatti-ryhmien työpajat ovat alkuperäisellä tavalla viehättävien asuntojen yhteydessä.
Vanhat pihamuodot ovat kauniita ja sopusuhtaisia. Mökkien välissä kiertelevät polut yhdistävät eri pihat mielekkääksi kokonaisuudeksi, johtaen kävijän mökiltä toiselle. Vanha käsityöläisten asuma-alue on entistetty museoksi: sinne on kerätty n. 8 000 käsityöhön liittyvää esinettä ja yli hehtaarin suuruisella alueella on 20 eri rakennusta ja niissä 14 verstasta tai työtilaa." (lainattu Mäntsälän kunnan www-sivuilta)
Museossa oli Ässällä paljon ihmeteltävää. Olin kuvitellut Ässän pitävän eniten eläimistä, mutta Ässä jaksoi tutkia verstaita. Hän halusi käydä jokaisessa verstaassa sisällä sekä tutkia ja ihmetellä erilaisia tavaroita. Ässä hihkui riemusta ja huuteli "Oooh" aina vähän väliä. Päivän päätteksi söimme MLL pitämässä kahviossa maittavan lounaan. Päivä oli oikein onnistunut niin äidin kuin Ässänkin mielestä. 

Tulemme varmasti poikkeamaan kesällä uudestaan. Museolla on kesän aikana muutamia katsastamisen arvoisia tapahtumia: 

Sepän soitto 29.5 klo 10-17
Käsityönäytöspäivä 12.6 klo 11-15
Sepänmäen pitopöytä 24.7 klo 12-14 (huom! ennakkoilmottautuminen)
Sepänmäen maalaismarkkinat 7.8 klo 10-14

Tapahtumissa lounaskahvila ja muita myyntipisteitä. Kannattaa varata käteistä mukaan!1 kommentti

  1. Näyttää ihanalta! Meillä on tässä myös ihan vieressä käsityöläismuseo, joka näyttää hyvin samankaltaiselta. Siellä on ihana katsella paikkoja ja kuvitella itsensä sinne 1950-luvun Suomeen :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.