Sisällön tarjoaa Blogger.

Aaton aatto täynnä vilinää ja vilskettä

Hyvää joulua!Tänään meillä on ollut oikea kuhina, kun meidän perhe on tehnyt jouluvalmisteluja, jotta voimme vain olla seuraavat kolme päivää. On kannettu kuusi sisään ja se on koristeltu. Perunoita ja porkkanoita on kuorittu sekä keitetty ja soseutettu. Olemme tehneet laatikot itse alusta saakka. Ilman palovammoja ei tältä operaatiolta selvitty. Sain varmasti ikuisen muiston joulusta 2016 vasempaan jalkapöytääni, kun kiehuvaa porkkanavettä tuli päälleni. Onneksi ei kuitenkaan pahemmin käynyt.

Teinimonsteri halusi tehdä tänä vuonna jälkkärin joulupöytäämme. Perinteisen glögikakun sijaan meillä nautitaan jälkiruuaksi piparijäätelöä. Tähän jälkiruokaan päädyimme minun raskauden tuomien rajotteiden vuoksi. Glögikakkuun tulee tuorejuustoa ja sitä ei suositella raskausaikana syötäväksi ellei sitä ole kuumennettu. Huominen ruokailu minua jännittääkin raskauden tuomien rajotteiden vuoksi. En pääse nauttimaan minun suurimpia herkkuja; graavikalaa ja kylmäsavulohta. Onneksi sentään lämminsavuohta saan tänä vuonna, kun päädyimme tekemään sen itse. Ja onhan vielä laatikot ja kinkku. Eli enköhän saa perinteisen jouluähkyn, ilman kaloja ja glögikakkua.


Hyvää joulua!

Lahjojen paketointi oli myös jäänyt tälle päivälle. Hieman tuli sydämentykytyksiä riittääkö paperi ja eihän se tietenkään riittänyt. Teinimonsterin yksi paketti jäi ilman käärettä, mutta uskoisin lahjan olevan tärkeämpi kuin kaunis kääre? Ainakin teini-ikäiselle tytölle. Hieman jännittää mitä meidän teini tuumaa lahjoistaan tänä vuonna.

Ässän lahjojen suhteen meidän koko perheellä taisi mopo hieman karata käsistä. Laskimme juuri, että Ässä saa pelkästään meiltä 9 pakettia. Hupsis! Minä vielä ajatellin, että yhtään lahjaa en osta. Mutta ei tuota pientä pojan viikaria voi vastustaa. <3

Joulun kauppareissun jätin meidän Isimiehelle suosiolla. Hänellä on teräshermot, joten tiesin hänen jaksavan paremmin jouluruuhkassa kuin minä kasvavan vatsani kanssa. Kauppalista oli toki tehty valmiiksi ja miesmäiseen tapaan Isimies pysyi tiukasti listassa ja selvisi kaupasta 45minuutissa! Tätä uskomatonta suoritusta ihmettelin, kun tiesin mieheni tähtäävän Jumbon Prismaan ostoksille. Hullu. Mutta hän selvisi siitä. Autopaikkakin kuulemma löytyi heti. Tämä onnistuu vain miehiltä! Minä jos olisin mennyt kauppaan, olisi aikaa mennyt varmasti lähemmäs 2-3 tuntia. Ja ostoslistassa tuskin olisin pysynyt vaan olisi haahuillut käytävillä päämäärättömänä ja latonut kärryyn kaiken mikä juolahtaa mieleen. 

Hyvää joulua!

Me hiljennymme nyt viettämään joulua ihan meidän oman perheen kesken. Emme juokse kylästä toiseen tänä vuonna vaan olemme kotona. Katsomme aattona perinteiset jouluohjelmat, syömme, pelaamme ja nauramme. Joulupäivänä käymme sytyttämässä kynttilän isäni haudalle ja käymme ihastelemassa joulukatua Helsingissä. Jos bongaamme jonkin ihanan kahvilan avoinna, menemme juomaan kupilliset kuumaa glögiä. Näihin sanoihin ja tunnelmiin haluan toivottaa teille kaikille 

HYVÄÄ JOULUA!

Allekirjoitus

4 kommenttia

 1. Teidän joulusuunnitelmat kuulostaa oikein hyviltä. Ihanaa joulua teidän perheelle ♥

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea jouluvalmisteluista! Paketoi lahja sanomalehteen tai vanhaan Aku Ankkaan - tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä jotain kerätään niin akuja, joten ne eivät kääreeksi sovi. 🙈 Sanomalehteä just mies yrittää tonkia epätoivoisesti... ilmeisesti mennyt kaikki takkaan sytykkeeksi... katsotaan mihin saadaan käärittyä.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.