Sisällön tarjoaa Blogger.

Jouluhaaste: 15 kysymystä joulusta

Stressitön joulu


Tänään sen huomasin, että enää on vain 5 yötä jouluun. Jouluaatto on ihan oikeasti jo tämän viikon lauantaina. Tätä asiaa olenkin tänään koko työpäivän sulatellut. En meinaa uskoa tätä todeksi! Olen ottanut todella rauhallisesti joulun tulon. Vaikka tiedän, että minulla on varmasti sata ja yksi asiaa tekemättä, niin siltikään en stressaa. Tiedän joulun tulevan, olin tehnyt kaikki suunnitellut asiat tai en. Ilmeisesti jotain hyötyä on ollut päättää viettää stressittömiä jouluja... :D Kirjoitin marraskuun lopussa meidän vinkeistä stressittömään jouluun, jotka löytyy täältä. Ehkä juuri näiden vinkkien vuoksi otankin tämän joulun näin rauhallisesti ja naureskelen kollegoiden joulukiireille sekä -stressille. 

Mutta nyt mennään tähän jouluhaasteeseen, joka on kiertänyt blogeissä joulukuun aikana.

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Minulla ei ole mitään perinteistä joulupaitaa. En voi sietää sellaisia amerikkalaistyylisiä joulupaitoja, joita kaupat tuntuvat olevan pullollaan joulun alla. Vaikka tykkään joulusta, niin en halua pukeutua joulufaniksi. Perinteisesti minulla on jouluisin päällä rennot kotivaatteet, esim collagepuku tai jumpsuit.

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Parhaat joulumuistot ovat mummilasta. Kun olin lapsi, keräännyimme aina isänäidin luokse jouluksi. Mummi teki parhaat jouluruuat ja jouluaatto meillä menikin aina syödessä. Ruuan jälkeen kokoonuimme odottamaan pukkia tai jakamaan joululahjat. Jouluyö pelattiin aina papan ja isän kanssa korttia.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Olen ja siitä olenkin saanut kuulla... Eli ei mennyt piparkakkutalon rakennus niin kuin Strömsös. Se yksi kerta onkin tainnut jäädä minun viimeiseksi. Joka vuosi kuitenkin mietin, jos tänä vuonna kuitenkin yrittäisi, mutta ei ole tullut kokeiltua.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Parasta on perheen kanssa vietetty aika. Meillä ulkoillaan, pelataan ja syödään. En osaa eritellä mikä niistä on parasta. Saako sanoa, että kaikki? Tai oikeastaan ihan sama mitä tehdään, kunhan olemme perheen kesken.

On jouluaatto, mitä lasissasi on?

En juo koskaan jouluisin alkoholia. Parina jouluna olen saattanut ottaa "pakollisen" lasin viiniä ruuan kanssa, mutta siihen se jää. Joulujuomani on coca-cola (onhan se joulupukin suosikkijuoma) tai glögi. Janoon ihan perinteisesti vesi.

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Tämä on paha! Ehkä ainoa joululahja menisi Isimiehelle. Hän on sen ansainnut. Tänäkin vuonna hän saanut kestää vaikka mitä, joten pienintä mitä voin tehdä hänen hyväkseen on, muistaa häntä jouluna.


joulu


Mitkä värit tekevät joulusi?

Meillä joulun värit ovat varmaankin valkoinen ja hopea. Hieman näkyy punaista ja kuusi on tietenkin vihreä.

Mistä jouluperinteestä et pidä tai mitkä skippaat vuosittain?

Sen jälkeen, kun mummilla vietetyt joulut päättyivät, en ole vilkaissutkaan jouluevankeliumiin. Se oli perinne, mistä en pitänyt lapsuuteni jouluissa. Meillä aloitettiin jouluruokailu vasta, kun joku sukumme jäsenistä oli lukenut jouluevankeliumin. Tätä perinnettä en ole jatkanut oman perheeni kesken.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En ole. Enkä usko, että tulen koskaan viettämäänkään. Luulen, että minulla tulisi todella kova ikävä suomalaista joulua, jos lähtisin jonnekin muualle.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Lautaselleni on perinteisesti päätynyt kinkkua/kalkkunaa, peruna- ja porkkanalaatikkoa, kaloja ja salaattia. Rosollin, lanttulaatikon ja mädit kierrän kaukaa. Tänä vuonna lautaseni saattaa olla aika tyhjä, koska raskauden vuoksi graavi- ja kylmäsavukalat jäävät pois. Mutta enköhän minä löydä jotakin lautasen täytettä.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Valkoiset

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

Kyllä se taitaa olla glögikakku tai sitten ne joulusuklaat. Jouluruuistahan minä en oikeasti edes tykkää, mutta silti niitä on kiva syödä kerran vuodessa. Tai kaloista tykkään, mutta muista ruuista en niinkään välitä, mutta silti niitä on ahdettava vatsa täyteen.

Kummasta pidät enemmän jouluaatosta vai joulupäivästä?

Hmmm... Tää on paha. Ehkä se jouluaatto kuitenkin vie voiton. Jouluaatossa on parasta, kun näkee lapsien jännityksen ja innostuksen avaavat lahjoja.

Kuva- vai suklaajoulukalenteri?

Tämäkin on paha kysymys... Vaikka rakastan suklaata, niin olen äärimmäisen nirso suklaiden suhteen. En pidä perinteisten suklaakalentereiden suklaasta... Eli vastaus on kuvakalenteri.

Kuulutko pikkujoulukansaan?

Uskokaa tai älkää, niin en kuulu pikkujoulukansaan. Kierrän pikkujoulut yleensä kaukaa. Tai ainakin ne kosteat pikkujoulut. Alkottomiin pikkujouluihin otan mielelläni osaa, varsinkin jos hyvää ruokaa tarjolla.

Toivoisin myös kuulevani muiden vastauksia seuraaviin kysymyksiin, joten niihin voi vastata joko kommentoimalla tähän postaukseen, tagata minut omaan postaukseen taikka sitten laittaa minulle viestiä ihan privana.
Allekirjoitus

2 kommenttia

  1. Olipa kiva postaus! Tän voisi melkein kopsata omaan blogiin luukkuun :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva 😊 Täytyypä yrittää bongaa sun vastaukset.

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.