Sisällön tarjoaa Blogger.

Unelmien puutarhaa metsästämässäMinulla on ollut unelmana jo usean vuoden oma ihana salainen puutarha. Olemme useana vuotena puhuneet siitä, millainen olisi meidän unelmien puutarha. Olemme pohtineet ja suunniteltu, mutta mitään ei ole laitettu toteutukseen. Olemme vedonneet ajan tai rahan puutteeseen. Tekosyitä olemme keksineet koko joka kevät, jotta ei varmasti tarvitsisi tehdä mitään pihan suhteen.

Viime syksynä raskaustestiin piirtyessä kaksi viiva positiivisen testin merkiksi, päätimme kesän 2017 olevan oikea aika laittaa piha viihtyisäksi paikaksi niin lapsille kuin aikuisille. Jos odotamme hyvää taloudellista tilannetta tai ylimääräistä aikaa, sitä ei koskaan tule. Joten nyt tai ei koskaan laitamme tämän pihan kuntoon.Unelmien puutarha

Talven ja kevään aikana pohdimme mitä meidän unelmien puutarha sisältäisi. Pohdimme millaisia kukkia, hyötykasveja, leikkivälineitä sekä kalusteita pihalla voisi olla. Keskustelimme siitä millaisia puutarhanhoitajia olemme, mitkä ovat kummankin resurssit. Listasimme meidän toiveet ylös ja niiden pohjalta alamme tänä kesänä toteuttamaan puutarhaa.

Helppo hoitoinen
Harmoninen
Kauniita kukkivia kukkia
Syötäviä marjoja
Lapsille keinutNyt olemme aloittaneet puutarhan toteutuksen toteutuksen. Ihan ensiksi teimme Viherpeukaloisille kukka- sekä marjatilauksen kotiin kuljetettuna. Toimitus ajankohdaksi määräytyi hitaan kevään vuoksi vasta viikko 23, jolloin vadelmien taimet saadaan mukaan toimitukseen. Tämän jälkeen tulikin kiire tilata istutusmulta sekä rakentaa kukkapenkkejä ja luoda marjoille istutusalusta. HSY toimitti meille 12m3 Metsäpirtin multaa kotiin, joten pystyimme aloittamaan istutusalustojen luomisen. 

Pihan paras löytö tapahtui, kun lähdimme kaasupullon täyttöreissulle K-rautaan. Kaupan pihaan oli ilmestynyt erilaisia keinuja, jotka herättivät heti Ässän mielenkiinnon. Olimme jo useamman vuoden haaveilleet puurunkoisesta keinusta ja sellainen komeili suoraan edessämme ja vielä erittäin edullisesta. Ässän päiväunien aikaan tämä keinu ilmeistyi pihaamme. 

Tämän kesän aikana blogissa voidaan seurata meidän pikku hiljaa rakentuvaa pihaa. Blogiin on tulossa kesäkuussa puutarha-aiheinen arvonta, joten kannattaa olla kuulolla.

3 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta!
  Itse olen kova viherpeukalo, mutta asutaan nykyään kerrostalossa.
  Mökillä kuitenkin pääsen onneksi vähän tekemään viherjuttuja vaikka
  kallioisessa saaristossa se onkin vähän haastavaa.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen itse ainakin todella innoissani tästä. Oon vitsaillut, että meidän ois pitänyt ilmottautua näihin huvila vai huussi tai muihin pihan kunnostustyö ohjelmiin, jotta saadaan jotain aikaseksi. Nyt olisi se uus remontti ohjelma, johon sanoin hakevani jos ei aleta saamaan listoja ja ovia pian laitettua. Maaliakin muutama seinä kaipais ja parista seinästä pitäs reikä laittaa umpeen... 😏

   Mutta katsotaan jos saada myös tässä kesällä sisätilatkin rempattua. 😅

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
  2. Ja kallioinen pihapiiri on haasteellinen, mutta siihenkin saa aivan ihania kukkia.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä! Kiitos kommentistasi.